ice_cream_1

Много хора смятат, че за да постигнат положителни и забележими резултати със здравето и визията си, животът им едва ли не трябва да започне да се върти единствено около храненето и тренировките.

И докато е вярно, че почти със сигурност ще се наложи да обърнат повече внимание на храненето, тренировките и съня, отколкото обръщат в момента, то изобщо не значи, че въпросните трябва да се превърнат в център на живота им.

Има два пътя към прогреса

Единият е бавен, плавен и изисква постоянство. Носи дългосрочни резултати, които е лесно да поддържаме.

Другият е експлозивен и изисква да си съдереш задника за кратък период от време. Ако правиш всичко, както трябва, носи невероятни резултати, които обаче след това трябва да задържиш, прилагайки първия подход.

Пример за първия подход е, когато тренираме самостоятелно или с треньор и целта ни е всеки месец да сме малко по-напред от предходния.

Пример за втория подход са 30-дневните Предизвикателства, които организираме регулярно. Там участниците правят между 20 и 24 тренировки месечно, хранят се по стриктен режим, стараят се да си лягат по-рано и да спят по-добре като целите им са да свалят максимално количество мазнини ИЛИ да качат максимално количество мускули в рамките на 30 дни.

При тези предизвикателства храненето, тренировките и спазването на режим заемат много по-голяма част от ежедневието на предизвикаващия се, отколкото заемат в подхода с плавния и дългосрочен прогрес. И това е съвсем нормално. Тънкият момент е, че това го правим за 30 дни и нито ден повече.

След това си минаваш отново на нормално ежедневние, където си тренираш редовно и се храниш разумно, но въпросните дейности са допълнение към, а не център на живота ти. И това с предизвикателствата се прави най-често веднъж на 3-4 месеца.

А на Предизвикателството трябва ли да съм стриктен?

Факт е, че най-стриктните участници имат най-здравите резултати.

Значи ли обаче това, че по-малко стриктните нямат резултати?

Оказва се, че това изобщо не е така! Ще ви разкажа кратките истории на Сашо, Митко и Гого. Започваме с последния

Гого

Гого участва в Предизвикателството февруари. Ето какво ни сподели по друг повод:

ggg

За всеки случай превеждам на кирилица 🙂

“Между другото, въпреки че нито един път не си попълних дневната анкета, много съм доволен от курса”

И предвид факта, че почива март и април и се записа и в момента участва в майското издание на Предизвикателството, напълно съм склонен да му вярвам, че е останал доволен 🙂

Митко

Митко много държеше, колкото и да е стриктен режимът, да не му пречи на социалния живот. Обясних му, че няма нищо задължително и ако иска по-леко – може и по-леко.

Явно е успял да напипа оптимума, защото:

dd

И тук ще си позволя един семпъл превод – “средно 3-5 см” надолу ще рече, че обиколките на тялото му са спаднали със средно 3-5 см.

Найс!

Алекс

Този чиляк не му се беше получило много предизвикателството, но въпреки това не беше останал капó:

aaa

Следващия път – повече 🙂

В заключение!

Ако искате да подобрите здравето, кондицията си и външния си вид – вероятно ще се наложи да направите повече по отношение на храненето и тренировките, отколкото правите в момента.

Дали ще бъде нужно да ги поставяте в центъра на живота си и всичко да се върти около тях?

– в 90% от времето най-вероятно НЕ!

Ако искате да се предизвикате да спазвате супер стриктен режим и да се сцепите от тренировки – направете го за най-много 30 дни и повторете най-най-рано три месеца по-късно.

Записването за следващото Предизвикателство вече тече.

 

Запиши се за Предизвикателството!

Успех и прогрес на всички!

Лазар Радков
Следвай ме
Чудо! Дори по-малко стриктните имат резултати!

Коментари