nasko_gain

Когато през 2014-та публикувахме историята на Лео, който за 30 дни успя да качи 4кг и да запази %-та си мазнини непроменен – тълпи анонимни и не толкова анонимни Интернет разбирачи се изредиха да обясняват как е невъзможно да качиш толкова кг чисто за 30 дни. След като миналата година публикувахме историята за Ванката, който качи 5.6кг и свали 2.8% мазнини за 28 дни, въпросните тълпи се удвоиха и утроиха.

Това, разбира се, бяха хора, които бяха мерили мазнини единствено, посредством четене на статии в Интернет и основният им практически опит с работа с хора се изчерпваше до даване на акъли пак в Интернет. Общо взето там, където е безопасно и където, ако направиш грешка … е, к’во ти пука 🙂

Наскоро пак имахме подобен случай.

Да влезе Наско!

За тези, които не познават Наско – това е човек, който беше тотално декондициониран, с много мазнини и наднормено тегло и като бонус наскоро беше претърпял операция на коляното.

Само за една година успя да се превърне от това си състояние в атлетичен младеж. След това върна малко, но година вече беше достигнал статута ‘нацепена батка’ и то докато работи предимно с главата си – понякога 12-16 часа в денонощие.

Нагледно всичко това изглеждаше така:

Niki_2014_60

а за който му е интересно – историята на Наско можете да прочетете тук:

  • част 1
  • част 2

Мускулите борят стреса!

Работата на Наско е такава, че летните 3-4 месеца се пръска от работа и стрес по 12-16 часа в денонощието и не, не работи като жиголо 🙂

Когато се видяхме за последно, ми сподели нещо, че опитно е установил нещо, което от много време споделям при всеки удобен случай.

Човекът е тествал в каква телесна композиция е най-устойчив на продължителните часове работа и стрес, които току-що споменахме.

Наско: Пробвал съм да вляза в летния работен режим масивен, тежък и доста мазен. Пробвал съм да вляза и изпилен, нацепен и релефен на топ атлет. Последните години установих, че ми е най-добре, когато вляза в лятото с максимално количество мускулна маса, без да съм изпълнен с кожа като вестник и без да съм тлъст! С повече мускули и без излишни мазнини, които да ми тежат, имам повече енергия в безкрайно дългите работни и дни и съм в пъти по-устойчив на постоянния стрес!

Винаги се радвам, когато открия човек, който е установил опитно това мое откритие и който не само го открил, но и го прилага в живота си!

Да влезе Предизвикателството!

30-дневното Предизвикателство, което организираме периодично, има две основни подразделения – fatLOSS и MuscleGAIN. Докато повечето хора се хвърлят предимно на първото (защото, примерно, лятото е зад ъгъла), Наско се метна на MuscleGAIN-a, именно защото лятото (неговото) беше точно зад ъгъла.

Човекът се раздаде, беше стриктен и последователен, даде си зор и …

nasko

Това беше чудесно, но по-интересното предстоеше:

nasko_1

т.е. освен, че беше качил 4,5кг, коремната му обиколка беше спаднала! УАО!

Между другото, доста често ефектът от Предизвикателство продължава седмици, след като въпросното е свършило. Така беше и с Наско:

nasko_22

По-интересното е, че Наско далеч не е единственият, качил килограми, докато му спада пупата. Представям ви случаите на още двама от по-сериозните участници в последните Предизвикателства – Цецо и г-н Я.Л.

ceco

Цецо е много интересен случай – започне относително декондициониран, немощен и със сколиоза, а в момента представлява един атлетичен икономист 🙂

А г-н Я.Л. – отявлен представител на италианската мафия зад океана – или поне зад океана без мафия 🙂 – дори не успя да ни издържи глупостите в групата до края, да се наложи аз да му рипортна резултатите пред останалите:

yak2

Та, и той и Цецо бяха с +2кг за 30 дни и -2см на коремната обиколка. Като прибавим към тях Лео, Ванката и Наско – започва да се заформя статистика. Разбира се, това са твърде малко като бройка хора, за да можем да твърдим нещо конкретно, но от друга страна това бяха и най-стриктните и най-надъханите участници до момента.

Пък и щом става при няколко души, значи е доста възможно да става и при други. Освен ако тези не са изключенията за България. Нищо, че половината дори живеят извън пределите ѝ 🙂

Ама защо са ми мускули, ако съм жена?

Първо, ако си дама и си стигнала до тук – поздравявам те от сърце. Ако си мъж – пожелавам ти дама, която да е стигнала до тази част на статията.

По въпроса защо са им мускули на жените е най-добре да напиша книга, но за сега ще отговоря кратко:

  • защото мускулите придават приятните заоблени форми
  • защото ни помагат да сваляме мазнини по-лесно
  • защото ни помагат да НЕ качваме мазнини
  • защото имат връзка с по-добре работеща имунна система, лимфна система, сърдечно-съдова система и мозък
  • защото ни позволяват да понасяме и да се справяме по-лесно с периодите на повишен стрес (вместо да пълнеем и мазнеем)
  • защото ни помагат да живеем по-дълго и по-качествено

Като цяло – нищо особено.

 

Прочети още:

Online Предизвикателство: Какво можеш да постигнеш за 30 дни?

Най-добрите резултати за 2014-та

Три причини защо никога няма да имаш резултати

 

Лазар Радков
Следвай ме
Мога ли да кача 4кг и да сваля от корема ЕДНОВРЕМЕННО за 30 дни?

Коментари