healthy_99

Малко предистория: Преди известно време нашият приятел Дани Георгиев напуска добре платената си работа, за да преследва мечтата си и разработва прогрaмата Iris. Въпросната програма е предназначена за всички, които прекарват дълги часове пред монитора и основната им цел е да оптимизира работата на въпросния монитор така, че максимално да щади очите и зрението на работещия пред него човек.

Разбира се, като всяко начало – и началото на Дани след като напуска работа, далеч не е било леко. Всъщност – в по-голяма част от времето си е било бая гърч и е имал не един и два месеца, в които е трябвало да кара до макс 100лв на месец за храна. Може да прочетете цялата му история и да си изтеглите Freemium версия на програмата и да видите, дали ще ви хареса как работи за вас. А междувременно прочетете и как Дани се е справил с тежекото финансово положение и е използвал ума си, измисляйки как да се изхранва с едва 99лв на месец, подбирайки предимно смислена храна и озбягвайки junk-а като цяло.

Ето какво има да ви сподели Дани по темата:

Напоследък ми стана интересно храненето и реших да синтезирам една публикация за лесно, евтино и полезно хранене.

Повечето информация в интернет на тази тема е bullshit. Трябват ти много пари, много време, много усилия и т.н. Тъпотии.

Първо искам да ви дам цялата информация за здравословното хранене в едно изречение. Сега ако бях малко по-умен щях да напиша книга с тъпотии 300 страници, която да се казва “Тайната на плоския корем” или “Избухващи бицепси” или “Наръчник на нацепената батка”, но както и да е.

Протеини, бавни въглехидрати, мазнини, които не са готвени, плодове, зеленчуци и вода. Това е. Знам, че звучи сбъркано, но почти всичката храна е полезна. Без бъзик, храната е хубаво нещо.
И сега патентованата ми система. Представям ви Poor man diet

Poor man diet

  • 100бр яйца – 20лв – 7500 ккал
  • 10бр пълнозърнест хляб – 10лв – 12500 ккал
  • 2кг фъстъци – 20лв – 12000 ккал
  • 10кг кисело мляко 3.6% – 10лв – 6000 ккал
  • 2кг овесени ядки – 4лв – 6000 ккал
  • 10кг домати – 15лв – 2000 ккал
  • 2кг белени семки – 10лв – 12000 ккал
  • 500гр масло – 8лв – 3600 ккал
  • 5бр кроасани – 1.50лв – 1150 ккал
  • 90литра вода(от чешмата) – 0лв – 0 ккал

Общо: 62750 ккал, 98.50лв

След всичко това се връзват към 2000 калории на ден за 3.50лв. Принципно това е нормално за един обикновен човек да изгледа добре.

За да заякнеш +500ккал, за да отслабнеш -500ккал.

И понеже жените винаги отслабват, а мъжете винаги качват, намерете си някоя девойка да и изяждате порцията или някой пич, за да не хвърляте храна.

П.С. Оставил съм 50ст за салфетки. Препоръчителната им доза е един път месечно в студентски град. Така де, трябва да има и забавления от време на време.

Стига сте мрънкали. Разцепвайте.

Коментар на Лазар: Наясно съм, че това хранене е далеч от оптимално, но също така ти трябва да си наясно, че това хранене е доста по-добре от храненето на повечето хора и излиза малко над 3лв на ден (!!!). Аз лично бих добави малко повече свежи зеленчуци, особено ако целта ви е fat LOSS. Помнете, че това е опростен подход, който да ви помогне да се храните относително ок и да преодолеете период на стрес и ниски доходи с минимално или почти никакви поражения. Междувременно ВИНАГИ, ВИНАГИ, ВИНАГИ се стремете и работете в посока да правите нещо, от което другите имат полза, да го правите качествено, да се стремите да го правите все по-добре и да го продавате и договаряте на първо за вас, чак след това за другата страна цена. И както е казал Дани – разцепвайте!

Edit: Понеже се появиха хора, които не вярваха за цените:

Коментар на Дани: Има на Clever кисело мляко 3.6% по 50ст, има и едни големи кутии по 3-4лв. Даже съм пресилил някои цени.
Примерно аз купувам 1кг сурови фъстъци за 5лв 2х5=10лв, вместо 20
Доматите зависи от сезона. Сега са по толкова. Може и да се заместят с нещо и без това са само 2000ккал. Въпросът е, че трябва да имаш и нещо вкусно. Целите пилета също са добри и много евтини.

Прочети историята на Дани и тествай Iris абсолютно безплатно!

free_650

Лазар Радков
Следвай ме
Как да се храним [здравословно] за 99лв на месец?

Коментари