Да започнеш отначало не е лесна работа. Всяко начало изисква усилие, излизане от мястото, където си се чувствал сигурен поради навика и удобството на познатото, и навлизане в нови територии, чужди и не така удобни, но често предвещаващи приключения и неподозирани възможности.

В началото на тази година поисках за себе си няколко неща, които пожелавам и на вас.

Нека бъде трудно

Не че не обичам нещата да ми се случват с лекота и без усилие. Когато обаче съм се потрудила, за да заслужа полученото, го ценя в пъти повече, отколкото ако то е просто даденост, която идва при мен, само като щракна с пръсти. Затова и пожелавам да се потрудим за нещата, които наистина искаме и вярваме, че заслужават да се борим за тях.

Бъди над нещата

Да бъда над нещата е пожелание, което си намислям доста често. Не ми се получава особено добре, но напоследък ми се струва, че му хванах цаката. Номерът е да не се вглъбяваш в така наречените проблеми, защото в крайна сметка няма нищо фатално. Просто решими задачи по пътя на всеки от нас, ако пък не са решими, то поне са преодолими. Да, има моменти, в които ми се иска да крещя, удрям, ритам и какво ли още не, но тези моменти отминават и след това виждам колко всъщност е нямало смисъл да се напъвам толкова, защото решението ми е било под носа или просто защото даденото нещо не е било за мен. Затова продължавам с високо вдигната глава – пълен напред и пълен наляво!

Живей за мига

С всяка следваща година все повече се убеждавам, че щастието е в момента. Успееш ли да го уцелиш, щастлив си, пропуснеш ли го – значи си го пропуснал. Тогава, не че задължително ще си нещастен, но да кажем ще си загубил възможността да му се насладиш пълноценно. А той си отминава и след него вече е друго, няма да се повтори, може и да има по-добър, ала няма как да знаеш какъв е можело да бъде отминалия. Затова, наслаждавайте се на моментите, не ги оставяйте да си отлетят просто така от бързане, глупост или най-лошото от всички страх да не сгрешите, от където следва и последното ми пожелание.

Не се страхувай

Страхът е един от най-големите ни врагове и макар и да го съзнавам това, доста често ми се случва да ме хваща шубето. Предам ли се на страха обаче нищо не става, напротив спирам да действам, спирам да мисля, спирам да правя нещата, които ме карат да се усмихвам. Наскоро мой много близък човек ме посъветва да си представя страха като въздух, което той всъщност е и осъзнах колко много съм пропуснала, именно страхувайки се да предприема крачка към случването на мечта или ново начало в живота ми. Това време, този миг никога няма да се върне, а страхът вече си е отишъл, защото той е бил просто въздух.

Затова ви пожелавам:

Бъдете смели, защото мечтите се сбъдват на дръзналите да повярват, че те са възможни, колкото и непостижими и провокиращи несигурност да ни се струват понякога!

Бъдете здрави, усмихвайте се с цялото си сърце и вярвайте, че най-доброто тепърва предстои!

 

Прочети още:

Посланието на Вили

Посланието на Лазар

Посланието на Мишо

Посланието на Стела

 

 

Вяра Василева
LTL послание за 2017 – Вяра

Коментари