Сигурно сте разбрали вече какви невероятни резултати постигат хората, включващи се в 30 дневните ни Онлайн предизвикателства. Много хора си мислят, че цената на едно такова успешно предизвикателство е сбор от изтощителни тренировки и по спартански рестриктивен хранителен режим.

Е, в нашите предизвикателства случаят не е точно такъв. Но не ми вярвайте просто така, а продължете да четете. Сега ще ви издам малко

Вътрешна информация!

На 15-ти април поставихме начало на новото ни Предизвикателство. Ще ви разкажа малко за това как започваме. И не само в това предизвикателство, а всеки път. 🙂

Седмица преди началото:

Изпращаме на записалите се подготвителни мейли с програми, насоки и хранителни режими. Това е и периодът, в който съм затрупана с най-много писма от бъдещите предизвикващи се.

Най-често въпросите засягат хранителния режим и как той да бъде адаптиран към нормалното ежедневие на човека. Да, правилно прочетохте – АДАПТИРАН.

Разбира се, това трябва да си остане предизвикателство. Да, режимът е по-строг, сравнен с обичайния начин на хранене на повечето хора. С други думи приемат на дадени макронутриенти е намален.

Но в много от случаите нагаждаме режима към предизвикващия се. Знаем, че всеки е

различен и с различни нужди

За нас най-важното за един режим е той да бъде пригоден към следващия го, а не обратното. Всяко наше предизвикателство цели да се постигнат максимални резултати с минимални усилия. И разбира се, с оптимални отражения не само върху вида, а и върху здравето на човека. Не се целим в това да го вкараме във филма със смятане на калории, в колко часа да яде, колко грама да яде и т.н. тормоз от всякакъв вид.

За да не говоря напразно, ето един

Пресен пример:

И друго: Във връзка и със следващия въпрос да уточня, че моите тренировки в колоезденето траят между 5 и 10 часа и са много интензивни – катеря баири и т.н. С режима, който си ми изпратила, няма как и една тренировка да изкарам и наполовина даже. 🙂 Казвам го от опит – миналата година бях на подобен режим. В последствие го променихме с прием на въглехидрати по време на каранията, както и овесени ядки на закуска, което ми стигаше за първите два часа от карането. Тук нямам нищо такова и не съм в голяма чуденка. 😀 Така че оставям изцяло на теб да кажеш какво и как ми е позволено да приемам, но имай предвид, че не карам 40-50 минути. 🙂

Моят отговор:

За дните, в които си правиш колоезденето и тези големи преходи, задължително вкарай въглехидрат. Нека това бъдат: овесени ядки, кафяв ориз, картофи. Също увеличи малко количеството на ядките (надявам се обичаш бадеми – предпочитай тях 😉 ). Спазвай размера на порциите за въглехидратите, които са посочени в режима. Гледай да не превишаваш с много посочените количества. Сигурна съм, че ще се справиш. Моля те, задължително ми пиши как се чувстваш, задължително! Още след първия ден, в който си имала преход и си изкарала така с храната, пиши ми. Не искам да има гладуване и припадане и да не ти е добре. Напротив. Искам те здрава и усмихната!

 

Много лесно би било да отговоря: 

“Това е Предизвикателство, оправяй се…

Като искаш да намалиш подкожните мазнини или да качиш мускули, ще смяташ калории и ще си мериш грамове. Ще тренираш двуразово всеки ден. Ще пиеш по една кофа суплементи и ще си лягаш, когато ти кажа. Абе, ще дишаш и ще живееш само заради тренировките и Предизвикателството. Точка!”

Ако човекът е със здрава психика и силна мотивация, може да ми тегли една на ум. Ама нали се е захванал, ще изпълнява. И със сигурност ще има стабилни резултати… ако не се откаже още на първата седмица. 🙂

Да, ама не!

Моята роля като треньор (не онлайн треньор, каквито аз и колегите ми в Live To Lift не сме) е да помогна на човека да постигне резултати. С минимални усилия. И под минимални да не се разбира да не си помръдне задните части. Съвсем не!  Това означава да се напъне точно толкова, колкото е необходимо и здравословно и нито грам повече.

О, да – ще се наложи да се понапъне и да промени определени неща от ежедневието си. Но ако ще ходим на лов за зайци, доста по-логично е да си вземем ловджийска пушка, вместо да изстреляме 50 ракети Томахоук, за да ударим един заек. 😉

В заключение от мен…

Да си знаете:

Без да вложите усилие и да направите нещо различно, няма как да постигнете нещо различно. Знайте, че изпадането в крайност може и да ви отведе до желаните резултати… Обаче колко дълго ще издържите на това напрежение? Колко време ще задържите постигнатото?

Вярвам, че щом сте стигнали до края на тази статия, вие сте от мислещите, които търсят дълготраен и в контекста на здравето резултат.

Така че “Успех!” и бъдете различни с акъл.

 

Вяра Василева
“Как работи хранителният режим на 30-дневното Предизвикателство?”

Коментари