Често сме склонни да отлагаме и отлагаме нещата във времето. Също толкова често обаче, тези неща идват в по-подходящ за нас момент. В момента, в който сме готови да се справим с тях след дълго време на протакане. Една такава история искам да ви споделя днес.

Историята на Ива…

която участва в едно от нашите онлайн Предизвикателства, а в момента кара и второ такова. Ето какво ми сподели тя за това защо реши да предприеме промяна в живота си:

Аз съм човек, който изкарва нещата до половината. Дълго време правя определени неща и един ден просто губя интерес и се отказвам.  От много години се интересувам  и работя по подобряването на моето здраве – духовно и физическо, за външният си вид и за цялостната си личност. Опознавайки себе си, намерих това качество за голям проблем, защото седи в основата на успеха. И именно това ми се случи през последната година и половина. От стремежа си да постигна и да имам визията, която искам, толкова много давах, че се изморих. Няколко крачки преди успеха загубих мотивация.

Практиката показва, че почти винаги ни трябва

външен мотиватор

или подстрекател, съмишленик, който да ни амбицира да продължим. Много по-трудно е да намерим това ръчкащо човече вътре в себе си. При Ивето също е важна тази мотивация, но тя не среща и подкрепа от близките си. Това обаче не я отказва. Тя продължава да се лута между залата, режимите, роднините, които не й дават мира и пътя към промяната.

И един ден, ровейки във Фейсбук, случайно видях публикация за онлайн предизвикателството. Друг път съм чела за Предизвикателство, но  не се решавах да пробвам.

Всъщност Ивето попада на нашето Шоколадово Предизвикателство, но тя пък е от рядката порода хора, които не обичат шоколад и ми писа с въпрос дали имаме друга опция за нея. А пък на нас варианти за предизвикване не ни липсват!

И така, Предизвикателството дойде

в точния за мен момент,

както тя самата ми писа.

Основният мотив да го започна бе нуждата от промяна.  След по-малко от две седмици дойде първият мейл с инструкции как ще започнем нещата. Не ме питай как изкарах тези 2 седмици, очаквайки с нетърпение. Разгледах хранителния режим и тренировките и се захванах веднага с опознаването на материята.

Първото нещо, което забелязах, беше хранителният режим. Имаше такава свобода на действието… 

Ако не разбирате за какво говори Ива, за по-любопитните от вас написах и специална статия с малко издайническа вътрешна информация. Можете да я прочетете тук:

=>“Как работи хранителният режим на 30-дневното Предизвикателство?”

Това много ми допадна. Първата седмица беше много трудна, но още в края й дънките спряха да ми стискат. Коремът не ми беше подут, както обикновено и в същото време не се чувствах гладна. Не ми се замайваше главата от глад, защото броят на храненията беше идеален за мен, имах енергия.

Резултатите ги виждах всеки ден.

На втората седмица започнах да разпознавам някои сигнали на тялото си. Като например от какво ми се подува коремът, кога трябва да ям, да виждам определени храни как ми действат.

Всичко беше невероятно. Все едно за първи път в живота си бях на режим.

Тази свобода на действието в регламента на Предизвикателството ми позволяваше да експериментирам, да не се страхувам, да не ми омръзват определени храни и после да не искам да ги ям с месеци. Всички тези неща липсваха в предишни режими, които съм спазвала.

По отношение на

Тренировките

Ивето също се справи много добре. Променихме някои от упражненията, тъй като тя искаше да тренира в домашна обстановка и разполагаше с ограничен брой и вид тежести. Но успяхме да адаптираме програмата и резултатът не закъсня:

В рамките на третата седмица, вече хората около мен започнаха да забелязват промяната. Взеха да ми падат дънките, тениските ми бяха широки около корема.

В четвъртата седмица най-много ме притесняваше краят.

Притеснявал я краят, брат!

Хората се чудят как по-бързо да приключат, а тя, милата, не иска да свършва. :0

Благодарение на предизвикателството ще продължа смело напред, без да се страхувам, че няма да успея. Няма причина, ако слушам тялото си, усещам предчувствията си  и изградените вече нови принципи и новото отношение към храната и тренировките.

Благодарна съм, че предизвикателството дойде в точния момент за мен и ми помогна да направя промяната, която търсех дълго време.  Щастлива съм, че срещнах хора като вас, които да дават такава ценност на другите. Предизвикателството беше един експеримент,  който доведе до успешни резултати.  Бих го повторила, без да се замислям!

Благодаря ви! <3

Искаш ли и ти да постигнеш максимални резултати само за 30 дни, подобно на Ива?

Запиши се в листата за предварително за записване за нашето 30-дневно Предизвикателство, за да те известим кога ще правим пак и за да ти изпратим мейл, когато имаме специални оферти с намаления от 195 на 145, на 125 и дори понякога на 100лв!

 

 

 

Вяра Василева
Ива: “На третата седмица взеха да ми падат дънките!”

Коментари