Хайде, пак съм аз! Днес отново имам да ви споделям едни скормни резултати. А колко пък да са скромни? Продължете да четете и разберете от

историята на Надето

и нейното Предизвикателство:

Надя работи в голяма компания, работата и е седяща, на компютър. Хубавото на тези корпорации е, че имат добри социални политики и напоследък започнаха да осигуряват и карти за спорт на служителите си. Та и Надето получила такава карта преди време и взела, че се запалила да тренира.  Тъкмо влязла във форма и… се заобичали с мъжа й, направили си бебе и накрая на бремеността се озовала с 18 кила отгоре. И така настава

Време за промяна

Междувременно се бяхме преместили и любимата аеробика вече ми се виждаше далече. Много ми се спортуваше, но с малкото бебе, искащо ядене на 3 часа, беше направо невъзможно. Тогава започнах да търся други варианти за спорт в по-удобно за мен време и място. И голяма греда ударих, не ми се ходеше на фитнес, а групови занимания нямаше, когато ми е удобно. И така един ден фейсбук ме събра с Live to Lift и започнах да чета, че…

хората постигали някакви резултати!

Като четях ми стана ясно, че ще попадна на интелигентни хора, а не на батки с девиз “Да превърнем мозъка в мускул!”. Освен това покрай детето по цял ден правех клекни-стани, явно не както трябва, и ме болеше едното коляно. И си рекох “Защо пък да не пробвам, с инструктор може да не е толкова скучно в залата.” Свързах се, веднага се разбрахме кога какво и започнах да тренирам в Спартак с Данчо, когато ми беше удобно. 

Винаги има начин!

Надето дори започва да ходи на тренировки с детето си, когато това се оказва единствената възможност да тренира. Хора като нея доказват на всички останали, че невъзможно няма, има само извинения. Следват все хубави промени, които тя забелязва по себе си:

Оправи ми се коляното, раздвижих се, върнах си каквото беше останало от килограмите (даже още малко) и тъкмо вече се чувствах в кондиция и готова за подвизи и пак забременях. Тренирах си пак през бременността.  И след раждането гледам един ден Лазар и Мария, с бебока на 3 месеца, вече се предизвикали! И много ме мотивираха. Реших, че и аз ще се пробвам с тази онлайн работа. Освен това мнооооого ми беше писнало да чувам всеизвестния “факт”, че килограмите от бременността не можели да се свалят докато кърмиш. 

Тук дойде моментът, в който Надя реши за пръв път да се включи в

Предизвикателствата

Първото ми предизвикателство, което правих, беше в къщи с дъмбели и бебе на 3 месеца. Спомням си, че с режима ми беше тегаво. Ядях много по-големи порции от предписаните и май по едно време не само на мен, а и на бебето му писна от режимната храна. Освен това бяхме много хора вкъщи и всеки иска да яде различно и те подстрекават да си хапнеш от това и онова. И кулминацията, когато им направих една тава тирамису, а те цяла семица ме тормозиха да им сипвам…  Но пък се бяхме събрали много яка група хора, много мотивиращи и постващи яденета в чинии. 😀 Тренировките с тежестите ми харесваха и добре ме изморяваха, кардиото ми беше много омразно и трудно.

С Надето открихме, че омразното кардио не е случайно. Оказа се, че след раждането й се е появил проблем с тазовото дъно, което се случва при много от раждалите жени. Но това е нещо, за което можете да се погрижите и е поправимо. И както тя сама споделя:

Оцелях, научих важни уроци и си обърнах внимание на тазовото дъно. Освен това накрая сантиметъра си каза думата, а аз бях много по-енергична и подвижна.Тогава започнах да се радвам и на йогата. Намерих си youtube канали, които ми допадат и си правех йога като за мен. Накрая на предизвикатеството бях много доволна от преживяното.

Предизвикателство номер 2

Главната ни героиня се притесяваше, когато наближи края на това нейно първо предизвикателство. Така че взе, че се записа за още едно с малко по-различни цели. Беше й по-тегаво да го спазва – повече тренировки, повече тежести, нов режим, макар и не толкова рестриктивен.  Но и това не я спря, за да продължи и да направи трето!

Трето предизвикателство

Тогава вече успявах да стигам и до залата, а накрая, като си видях резултатите в снимки, се стъписах. Яката работа! 😀 Та от тогава съм си все така надъхана, но разбрах, че е важно да си уцелиш момента кога да се предизвикваш, а през останалото време да го караш по-леко и разумно.

Ето че завършихме поредната история и оставихме поредният усмихнат и здрав човек. Цели три предизвикателства и сега се беше записала за 4-то! :О Ама взе, че пак забременя и за кратко ще трябва да има по-леки режими.

Браво, Наде!

Нека има повече такива смели мами като теб! Знам, че пак ще се върнеш, да те предизвикам отново. 🙂

И понеже мен тази история ме подсети за една друга, припомнете си и вие още една такава надъхваща майка:

Айше: “Искате да свалите 7кг за 10 дни? Първо качете мускули!”

 

 

Вяра Василева
Надето: “Тренирах с 3-месечното си бебе вкъщи!”

Коментари