За няколко месеца в края на 2013г.

бях качил почти 10 килограма.

След всеки мач, който играех с приятели – усещах болка в коленете с дни наред. Усещах, че съм на път да загубя своята добра спортна форма, въпреки че от години се движех редовно – най-често играех футбол. Реших, че ако не се взама в ръце съм на път да се превърна в постепенно пълнеещ чичко на 30 години. Това беше най-големият ми кошмар!

Още си спомням как

влязох във фитнеса

за първи път за среща с Лазар. Там той ми даде препоръки за тренировките и храненето – т.е. проведохме кратка консултация. Програмата представляваще две простички тренировки, които трябваше да редувам през ден. Това улесни толкова много всичко останало – не беше нужно да помня 50 упражнения, да си ровя из записките или в телефона. Просто се концентрирах върху постоянството да посещавам залата, да изпълнявам предписаните движенията и да хапвам по режима. Резултатите не закъсняха.

За няколко месеца количествено свалих 3 кг, но всъщност бях разменил доста повече мазнини за мускули. Болките в коленете бяха далечен спомен. Чувствах се толкова мотивиран и енергичен. Набързо научих първите си уроци за грижата за тялото:

 • най-трудно е да започнеш и
 • когато започнеш, концентрирай се върху създаването на навик (т.е. бъди постоянен).
След първата ми програма в края на 2013г.

Няколко месеца по-късно дойде време за Fatloss ваканцията в село Стойките, където се случи така, че само за 6 дни изкарах плочки. ПЛОЧКИ! За първи път в живота си виждах коремната си мускулатура, без да се изциклям пред огледалото, издишал до последната глътка въздух. И всичко това се случи след като бях вече навършил 28 години. В следствие на резултата спечелих наградата на Live to Lift за най-много свалени мазнини за една седмица.

Лазар даже писа статия за мен, а наградата ми беше … точно така,

нова програма

– този път за повече сила и качване на мускули. Започнах да подобрявам и развивам своите постижения не само в залата, но и в офиса, дори и в моето хоби – футбола. Колегите ми се чудеха как усмивката не слизаше от лицето ми, въпреки тежките 9-часови смени, които непрекъснато се редуваха – ранна, късна, нощна, редовна, ранна, късна, ноща, редовна и пак, и пак. Просто имах зверски много power – сякаш нищо не беше невъзможно. Бях доказал на себе си, че с постоянство и правилно Know How всичко е постижимо.

 

За една седмица на Fatloss лагера в Родопите

Личният ми опит с програмите, създадени от Лазар и колегите в Live to Lift показва, че работят много добре, стига да ги спазвам (логично!) и още по-добре, ако спазвам и другите насоки и препоръки:

 • да се храня разумно и целенасочено
 • регулярно да се мачкам с топче или с foamroller
 • да загрявам добре преди и да разпускам след тренировка
 • да практикувам стречинг, йога или друг вид раздвижване
 • и разбира се, не на последно място, да си почивам качествено при всяка възможност

Следвайки горепосочените съвети за период от две години, влязох в най-добрата форма в живота си и сега, искам да науча ТЕБ как да създадеш резултати, които да те мотивират!

Предизвикателството

От Септември 2017 съм човекът, който помага на хората, участващи в Онлайн Предизвикателството на Live to Lift да влязат във форма по оптимален начин.

Какво значи това?

Значи, че за една година успях да помогна на около 170 души да:

 • подобрят начина си на хранене и да увеличат знанията си по темата;
 • увеличат енергията си и да подобрят тонуса си по качествен и приятен за тях начин;
 • разберат колко по-отпочинали се чувстват, когато си лягат и стават рано, защото така по-бързо се възстановяват, както физически, така и психически;
 • се мотивират, че могат да постигнат всичко, което искат, ако го искат достатъчно силно и да бъдат една по-добра и по-здрава версия на себе си!

И всичко това от разстояние – някои от Канада, други – от Холандия, трети – от Разград, Бургас и София. Представям ви трима от участниците:

Ако искаш да научиш повече или имаш въпроси, моля те, не се притеснявай да ми изпратиш мейл на georgi@livetolift.com.

Наскоро ми попадна един много интересен цитат:

“Ако не се погрижим за тялото си, къде ще живеем?”

zapishi_se

И не забравяй: Единствено от теб зависи да се погрижиш за себе си, да бъдеш по-здрав, да имаш повече енергия и да живееш по-пълноценно.

Ако пък искаш да се учиш на живо от нашия екип, можеш да разгледаш какво сме приготвили в курса ни за начинаещи Live to Lift Basics. Следващото събитие е планирано за 14.Януари:

zapishi_se

Наздраве!

 

Юни 2017г.

По-здрави,
Георги

Георги Ненов
Пиши ми!
[Георги]: “На 27 почти се бях превърнал в ЧИЧКО!”

Коментари