След страхотните резултати, които постигнахме с проекта: “Постигнете максимални резултати за 30 дни“, на мен лично ми светна една лампичка. Едно от условията за участие в проекта беше да:

Нямате контузия, която да ви пречи да тренирате здраво

Добре де – а какво да правят хората, които са контузени?

Какво да правят тези, които ги боли нещо?

Те как да тренират яко и да постигат яки резултати? Истината е, че

има две опции:

1. Да тренирате през болката – ако не сте профи на Олимпиада, не препоръчвам, понеже доста вероятно нещата да станат още по-зле.

2. Да трениратe ОКОЛО контузията – тук се иска много акъл, креативност и отворен ум, но дори и да ги притежавате, пак няма да можете да тренирате колкото здрав човек.

Истината е, че дори да намерите начин да тренирате сносно около контузията, въпросът остава –

нужно е да се погрижите за здравето си и предприемете про-активни стъпки, за да подобрите състоянието си.

Въпросът, който всеки контузен трябва да си зададе е:

Подобрява ли се състоянието ми?

Да? – Чудесно!

Не? – А правите ли нещо по въпроса?

Не? – Започнете!

Да! – А дадохте ли му време?

Не?  – Дайте му!

Да! – Явно подходът не работи, сменете подхода!

Защо пиша всичко това?

Пиша го, защото има толкова много хора, които ежедневно изпитват болка – отскоро или от доста време. Много от тях не знаят какво да направят, за да се справят с болката за постоянно, а други са опитвали толкова неща и все без дългосрочен резултат. Пиша го, защото през изминалите години успяхме да помогнем на не един и двама, които изпитваха дискомфорта на болката на ежедневна база. Вероятно вече сте прочели част от случаите, които сме описали. Задължително прегледайте тези три:

Албена: От болки в коленете до планинско ходене с кеф

Гриша: Без болки във врата само от една процедура!!!

Кристиян: “Това бяха най-добре похарчените пари в живота ми”

Това бяха все хора, които имаха силното желание да подобрят състоянието си и бяха решени да инвестират време, усилия и средства в това.

Нашият проект

Първо, наясно сме, че голяма част от последователите ни са извън София, а не малко oт тях – дори извън България. И поради тази причина няма как да работят персонално с нас. А опитът ни показва, че шансът да помогнем на много от тях дори от разстояние ИЗОБЩО не е за подценяване!

Второ, на базата на натрупания до момента успешен опит, както и водени от силното желание да асистираме на повече хора и заедно да стигнем до едно по-добро тяхно състояние, решихме да стартираме Online проекта “30 дни до БЕЗ болка”

За кого е този проект?

 • Имате съвсем прясна контузия (скъсано, разместено, навехнато) и искате максимално да бързо да се оправите и да спре да ви боли?
 • Контузили сте се наскоро, но нещата не се подобряват? (пример: заболя ме рамото при лежанка/набирания и не минава)
 • Имате болки от много дълго време и каквото и да сте опитвали, най-много е давало само временно облекчение? (пример – дискова херния)
 • Нещо ви боли откакто се помните и нямате идея какво да направите? (плексит, шипове, др)
 • Изпитвате болка, която специалистите не могат да определят откъде идва?
 • Опитали сте много неща без особен успех?

Ако виждате себе си в една или повече от изброените точки, има потенциал да можем да сме ви от полза. Ако сте мотивирани като хората от описаните успешни случаи по-горе – продължете да четете.

Какво ще направим?

В рамките на 30 дни ще дадем всичко от себе си, ще използваме всичко, което знаем и можем, както всичко, което научим в процеса на работа, за да ви помогнем да подобрите състоянието си.

Преди всичко обаче – искаме да бъдем честни с вас – ние няма да ви излекуваме, а по-скоро заедно с вас ще работим в отбор по случая. И 30 дни може далеч да не са достатъчни, ако става въпрос за проблем, присъстващ от години. Но ако след 30-тия ден усещате тялото си значително по-добре отколкото на първия, то значи това, което правим, работи и вашата/общата ни работа е да запазим положителната тенденция на подобряване на състоянието!

Какво искаме от вас?

за да участвате е нужно:

 1. силно да желаете да подобрите състоянието си
 2. да вярвате и да допускате, че е възможно това да се случи
 3. да сте готови да работите и да работим заедно за подобряването и оздравяването ви
 4. да сте готови да промените някои от нещата, които правите с тялото (ежедневно движение и липсата му, тренировки, виж по-долу)
 5. ако тренирате нещо – да замените тренировките си за следващите 30 дни с това, което ви препоръчаме – дори то да НЕ ви прилича на тренировка и да ви се струва стотици пъти по-леко!

Ако не сте съгласни с някоя от точките (особено т.5), или не сте уверени и не се чувствате готови да изпълните някое от изискванията – по-добре на този етап да не работим заедно.

Единствените ни специфични условия 

са следните:

 1. да се постараете да промените и подобрите съня си (с помощта на нашите съвети)
 2. да намалите стреса и натоварването, които имате в момента (изключително важно!) – отново с наша помощ
 3. И също толкова важно – да изпълнявате стриктно нашите заръки и да си отделите време сутрин и вечер, в което да се грижите за тялото си

Мотивирани сте, имате силното желание да подобрите състоянието си, съгласни сте с нашите условия и имате усещането, че можем да работим добре заедно?

Ако да – попълнете формата по-долу и ние ще се свържем с Вас!

Ако не – дайте си време и я попълнете, когато прецените, че ви е писнало да се чувствате по начина, по който се чувствате И е дошъл моментът да се погрижите за тялото си!

>> попълни тази анкета <<

Идеята на анкетата е да научим повече за теб и да преценим, дали ще можем да помогнем на теб и твоя проблем от разстояние или по-добре да не си губим взаимно времето и парите. Идеята ни е не да вземем едни пари, а да работим ЕДИНСТВЕНО с хората, на които смятаме, че можем да помогнем да си помогнат сами.

Ще се свържем лично с всеки, независимо дали сме преценили, че можем да сме от полза или не.

>> попълни тази анкета <<

По-здрави

Екипът на LTL-Rehab

П.П. Ако имате приятел, приятелка или приятели, които също страдат от регулярни болежки – изпратете им тази статия, за да получат възможност и те да се погрижат по-добре за себе си!

!!! Важно уточнение: Проектът е подходящ по-скоро за хора, които НЕ тренират. С колегите установихме, че тези, които спортуват редовно и се натоварват яко, но страдат от хронични болежки, представляват по-специфични случаи и имат нужда от съответното внимание. С такива хора методиките ни на работа са по-различни – ако и ти си от тях, моля, пиши ни!!!

Лазар Радков
Следвай ме
Проект: 30 дни до БЕЗ болка!

Коментари