Повечето хора си мислят, че целта на нашите 30-дневни Предизвикателства е човек да свали някакви килограми, сантиметри, мазнини … или да качи някой мускул.

И за някой, който гледа отвън и не е бил никога вътре – това е съвсем нормален начин на мислене.

Когато обаче станеш част от подобно Предизвикателство – една от основните ни задачи е да ти помогнем да опознаеш себе си:

  • тялото си
  • здравето си
  • способностите си
  • и най-вече лимитиращите вярвания в собствената ти глава

Краткосрочните резултати са приятни и определено мотивиращи. Това, което обаче носи дългосрочния успех и ни помага да подобрим качеството на живота си цялостно – са изброените по-горе четири точки.

Ели е поредният човек,

който разцепи нашите Предизвикателства.

Много по-ценни за нас обаче се оказаха не нейните мега резултати:

Обиколки Предизвикателство #1 Предизвикателство #2 Общо от двете
Талия -5см -3см -8см
Дупе -3см -3см -6см
Раменна +1.5см -1см +0.5см
Тегло -6.2кг -3кг -9.2кг

А нейната история.

Ето я и нея:

Историята на Ели

За мен Предизвикателството беше страхотно, премина не без възходи и спадове, научих нови неща за тялото си и ценни уроци в начина на живот. Някои навици бяха по-лесни за усвояване, други отнеха повече време.

Ежедневните мейли на Георги много ме мотивираха – помагаха в трудните моменти и ме надъхваха в силните. Статиите от страницата бяха интересни, поучителни и ме караха да търся и чета още. А ежедневната анкета изигра силна възпитателна роля в началото (“Е, сега как ще се отчета, че пак съм си легнала по никое време…”).

Страшно ми допадна и че хранителният режим беше различен в различните седмици.

Най-трудно за мен беше да свикна да си лягам преди 23ч основно защото за целта трябваше да превъзпитам семейството си да вечеря ПРЕДИ този час. От тогава спя и се възстановявам доста по-качествено.

След това беше да се науча така да организирам деня си, че да смествам тренировка и да не пропускам хранене. Сега вече съм като машина – огладнявам точно на време за следващото хранене.

В другите аспекти имах известно предимство на старта. По принцип пия по 3-4л вода на ден, от години тренирам с тежести и бях запозната с повечето упражнения, а предвид опита ми със силно рестриктивни диети като НВД и кетонна, хранителният режим ми се стори даже либерален. Много помогна и фактът, че първият месец премина с нулеви нива на стрес.

За мен най-важните уроци от предизвикателството са:

  1. Даде ми мотивация да спра да се храня емоционално и отново да започна да тренирам редовно.
  2. Научи ме, че за успехите си не е нужно да се възнаграждавам с тортички. Една книга, например, ми донесе много повече радост (и ме вдъхнови да планирам Шоко предизвикателство за вбъдеще).
  3. Научих, че (О, каква изненада!) можело да се отслабне и с въглехидрати и то много по-устойчиво. Бях безкрайно щастлива да мога да хапвам плодове от нашата градина и за мен спазването на хранителния режим беше удоволствие.
  4. Съветът, който може би ми помогна най-много беше: “[Не] бързайте да имате резултати.” Така се концентрирах само върху спазването на препоръките, а не гонех мерки.

В тази връзка, тренировките са страхотни и сега, на втория месец, се забавлявам дори още повече. Благодаря много!

Предполагам, че отслабнах толкова бързо донякъде и защото качих над 10кг за по-малко от 5 месеца. Предизвикателството ме надъха да се взема в ръце и да се изкарам от емоционалната дупка.

Все още се сблъсквам с някои странности, но се старая да си водя подробен дневник на хранения, тренировки и суплементация и на база на него да правя предположения и да тествам хипотези.

В края на това дълго словоизлияние ти благодаря много, че успя да стигнеш чак до този ред. Благодаря много и на целия екип за това чудесно приключение!

Поздрави,
Елина

Да работиш с толкова осъзнати хора ВИНАГИ е удоволствие!

Не е случаен и фактът, че тези хора постигат най-добрите резултати.

zapishi_se

Тук можеш да научиш повече за нашето Предизвикателство:

и да се запишеш в листа ни за Предварително записване, за да те уведомим, когато стартираме следващото Предизвикателство и в случай, че решим да направим Промоциия (за да можеш да спестиш някой лев, който след това да инвестираш в нови дрехи. На доста хора им трябват. Особено след Предизвикателството 😉 )

zapishi_se

По-здрави!

Лазар Радков
Следвай ме
[Ели]: “Не бързайте да имате резултати!”

Коментари