Наскоро приключи първото официално издание на нашия проект “30 дни до БЕЗ болка” и е време за истории – истории за позитивна и качествена промяна.

Днес ще ви разкажа за Цвети.

Тя вече беше участвала в едно от 30-дневните ни Предизвикателства и дори се беше записала за второ. Преди да го започне, обаче, ѝ се бяха появили разни болежки в гърба, врата и рамото. По нейни думи:

“ [Чувствам се] натегната. Усещането е, че имам гърбица(топка) и силна болка при движение. Болката и е постоянна, но при движение е нетърпима.” 

Това ни беше отправната точка. Цвети беше първият от записалите се за Проекта участници, с когото се чух по телефона. Веднага ми направи много добро впечатление – осъзнах, че говоря с мотивиран и много разумен човек. Разбрахме се много лесно, надъхахме се още повече взаимно и се захванахме за работа. 🙂

Още след този разговор очаквах, че Цвети ще успее да вземе много от “30 дни до БЕЗ болка”. Все пак дори и аз останах изненадан, когато на втория ден от началото, нашата героиня започна свой пост във Фейсбук групата на Проекта така:

“Ден 2: Леко замайване при дихателните упражнения.Това нормално ли е? Обща гимнастика: при кръговете с врата вече си правя чисто кръгче, hallelujah ” 

Това от човек, който последните месеци не можеше да си движи врата заради нетърпима болка!

Нещата продължиха да си вървят и след още десетина дни стана следното:

“Хайде и аз да споделя 🙂 Въпреки многото работа на РС вместо да се влошат нещата с врата и гърба се подобряват, защото на 30/40 минути ставам и се раздвижвам като правя част от специфичните си упражнения. Този път определено ще “бързам по-бавно”! Тия дни се усещам, че страшно много ми се прави йога и ми се разтяга повече. Ако трябва да номерирам предпочитанията си първо място заемат силовите тренировки, второ кардио и едва на трето място е йогата. А сега си “мечтая за йога”. Невероятно но факт. Улавям се как умишлено търся снимки с разни пози и то най- вече на въздушна йога. Дори се шегуваме с милото, че обърнах посоката и ще заменям дъмбелите с висящи ластици у нас

Тук вече започнаха да я сърбят мускулите за по-сериозно натоварване и главната ни задача беше да я озаптим да не вземе да избърза и да се върне в изходно положение. Обърнахме  внимание на факта, че в момента гради основа, върху която по-нататък ще надгражда с тежки тренировки, а тя пък взе, че веднага разбра и се съгласи. Май вече споменах, че е доста разумна.

Цвети си остана от най-надъханите и активни участници до края, въпреки че около третата седмица се разболя доста сериозно. След Ден №30 ни сподели ето това:

“Когато започнах проекта бях с постоянна болка във врата и гърба. По-късно изкарах и грип с усложнения (пневмония) и вече смея да кажа, че съм доста добре. Усещам болка и дърпане само при определено положение (когато си вдигам раменете, при навеждане на главата към рамото и при завъртане на главата в крайно дясно и ляво). Как да процедирам и как точно да стане завръщането ми към по-интезивни тренировки? Живот и здраве, март месец имам да правя Предизвикателство, пък и още съм доста далеч от мечтаната визия.  Ежедневната анкета е едно от нещата, които харесвам най-много, както и възможността да бъде отговорено на въпросите, които имам. Безспорен фаворит за мен си остава Live To Lift. “

Това е, мили хора.

Цвети даде най-доброто от себе си да спазва насоките ни, прояви постоянство, въпреки различните затруднения и през цялото време беше проактивна – непрекъснато търсеше как да подобри нещата, с които изпитваше трудности. Благодарение на всичко това успя и да вземе максималното от “30 дни до БЕЗ болка”.

А историята за яките ѝ резултати от 30-дневното Предизвикателство съм сигурен, че можем да очакваме съвсем скоро! 🙂

И какво сега?

Създадохме проекта “30 дни до БЕЗ болка” за хора, които:

  • страдат от хронични болежки – диагностицирани или неуточнени;
  • след доста неуспешни опити вече нямат идея какво да направят;
  • искат да научат откъде могат да започнат, за да ги елиминират в дългосрочен план;
  • НЕ тренират активно и редовно;

Ако виждате себе си в някоя от изброените точки и сте мотивирани като Цвети – четете надолу!

“30 дни до БЕЗ болка”

е, на първо място, обучителен проект.

В рамките на месец ще научите кои са факторите в ежедневието, които имат връзка с болежките ви и как точно да ги манипулирате във ваша полза.

Искаме да бъдем честни – не обещаваме да ви излекуваме. Доста възможно е 30 дни да не са достатъчни, за да изчезнат дългогодишни проблеми.

По-скоро ще работим заедно по случая, така че да усетите подорение на състоянието си – и ще ви дадем насоки как да запазите положителната тенденция и занапред.

За целта всеки участник ще получи двигателна програма, персонализирана спрямо оплакванията му. Това е само част от цялостната програма – на други важни ежедневни навици, като хранене и почивка, също ще обръщаме много внимание.

Ще комуникираме всеки ден по мейл и в специална Фейсбук група на проекта, за да сме сигурни, че си изпълнявате задачите и че, ако изникне проблем, ще го отстраним своевременно.

Следващото издание стартира на 27.08. и местата са ограничени, за да сме сигурни, че ще можем да обърнем необходимото внимание на всеки.

Ако искате да си осигурите място, и то на промо-цена – запишете се до 21.08.!

Ще се свържем по телефона с всеки записал се, за да сме сигурни, че можем да помогнем в дадения случай.

zapishi_se_big

 

Цвети: От болежки и скованост към стабилни тренировки!

Коментари

50 thoughts on “Цвети: От болежки и скованост към стабилни тренировки!

Comments are closed.