Възможно ли е да се справиш с хроничните си болежки за месец?

Болка, която те е мъчила с месеци, дори години, да изчезне за 30 дни?

Не стига това, ами и “терапията” да се случва по интернет!?

Най-вероятно – не.

Какъв тогава е смисълът изобщо да се занимаваме с проект като “30 дни до БЕЗ болка!”?

Не искаме да подвеждаме никого. В повечето случаи 30 дни наистина са нищо, особено на фона на години сериозни “усилия” да се изгради и затвърди дадена болежка. НО, с много концентрирани усилия в правилната посока, 30 дни са достатъчни за да:

  • Усетим подобрение на състоянието.
  • Изградим навици, които са основата на дългосрочното подобрение.
  • Научим повече за тялото си и какво как му влияе.
  • Открием, че не сме безсилни и можем да направим много, за да се чувстваме по-добре.

Оттам нещата често са въпрос на време и постоянство.

Разбира се, има и изключения – като Метин, на когото му бе необходима цяла седмица:

–> Могат ли ДЪЛГОГОДИШНИ болежки да ИЗЧЕЗНАТ за седмица?

Вместо аз да ви обяснявам какво се случва с участниците по време на Проекта, най-добре да оставя двама от тях да разкажат по-подробно:

Георги да вземе думата!

С Жоро се чухме късно една вечер по телефона и още помня колко се зарадва, че няма да му се налага да излиза от вкъщи, за да си прави упражненията. След Проекта май имаше още неща, които му харесаха:

Това, което което ме привлече да взема участие в проекта е, че така сте организирали нещата, че не е необходимо да се ходи до зала и да се отделя специално време за това.  За никои не е тайна, че в днешно време, особено за хората с деца, отделянето на два часа, два или три пъти седмично е доста сложно, но все пак не е невъзможно!:-) Подходът също ми допада – умерен, но и достатъчно настойчив. Пример в тази посока е “ежедневният тормоз” под формата на анкетите, но на мен ми харесва, аз си ги чакам сутрин!:-)

Като цяло, мога смело да кажа, че съм изключително доволен!  Една от най – разумните инвестиции, които съм правил – инвестиция в здравето ми.

Дори и да не направя тяло като на древногръцки бог, създаването на навик да се раздвижвам сутрин и вечер е достатъчен – поне за сега. От началото имам съществено подобрение – гърбът ми е много по-мобилен и гъвкав. Дори имам повече “светли моменти” – при извършването на някои движения изобщо не чувствам никаква болка. Сутрин започнах да се събуждам в много по – тонизирано състояние, като чувството за скованост в кръста значително намаля!

В допълнение – насочването на участниците към по-здравословни навици като начин на хранене, достатъчен сън, насоки за наблюдаване на собственото си тяло и т.н., беше много полезно, поне за мен, защото преди изобщо не си давах сметка за това, а само регистрирах резултата от немарливостта си – сковано тяло и влошено качество на живот, оказващи съществено влияние на общото ми физическо и емоционално състояние през деня.

Да заповяда Мариела!

И в двата ни онлайн проекта има една закономерност – хората, които участват най-активно, остават най-доволни в края.
Тоест тези, които дават обратна връзка и търсят решение на нещата, които не се получават от раз, постигат най-добрите резултати. Мариела е именно такъв човек и ето какво се случи с нея:

Привет и от мен:)

Нека първо Ви благодаря за подкрепата, съветите, насоките и търпението , което проявихте към мен и моите болежки. Нека и аз споделя моите изводи от приключващата (надявам се за мен ново начало) програма.

Първо и най-важно – човек трябва да реши сам да си помогне, защото без личната воля чуждите усилия и опити за помощ са абсолютно безполезни. Мога само да ви кажа голямо БЛАГОДАРЯ за подкрепата, насоките и пътя който ми показахте! Изключително съм доволна, че ме подтикнахте да обърна внимание на сигналите, които тялото ми дава, за да създаде нужния му комфорт. С малко гимнастика и съответните упражнения успях да се отърва от досадните болки, които се налагаше да търпя и пренебрегвам.

Така че, надявам се занапред да продължим работата си заедно, за да се науча как да се зарадвам с едно здраво  тяло, за да се наслаждавам по-добре на хубавите неща от живота:)

Поздрави и огромни благодарности!

Ние ти благодарим, Мариела. На теб и на всички участнци в “30 дни до БЕЗ болка”, без значение дали пишем за вас, или не.

Ако и ти имаш хронични болежки

и искаш да провериш колко можеш да подобриш състоянието си за 30 дни – чети надолу!

Ако имаш близък човек, който се бори с болежки и има нужда от помощ – прати му този материал!

Какво точно представлява самият Проект можеш да научиш тук:

–> Проект “30 дни до БЕЗ болка!”

Следващото издание стартира на 21.05. Местата за участници са ограничени, за да сме сигурни, че ще можем да обърнем необходимото внимание на всеки.

Ако искаш да си осигуриш място, и то на промо-цена – запиши се до 14.05!

zapishi_se_big

Цветан Недев
Какво казват участниците за “30 дни до БЕЗ болка”?

Коментари