Когато става въпрос за дългосрочни постижения, опитът ни през годините е показал едно: Колкото повече научи човек в процеса, толкова по-качествен ще бъде крайният резултат.

Няма значение дали търсим промяна на външния вид, повече сила и издръжливост или “просто” искаме да се чувстваме по-добре в собственото си тяло.

Мерием е човек, с когото се работи много лесно. Тя разбира колко важно е да се образоваш по темите, които силно те вълнуват – например как да спре да те боли кръста.

Мери участва в две поредни издания на онлайн-проекта ни за хора, които искат да се справят с болежките си – “30 дни до БЕЗ болка!”.

Явно беше доволна от резултатите първия път и искаше да ги “затвърди”. 🙂

Ето какви впечатления има да ни сподели:

Вече два месеца продължавам да си правя редовно ставната гимнастика и специфичните упражнения. Както се казва в една реклама – “не съм аз, ако пропусна ставната гимнастика за добро утро”. Толкова странно и сковано не съм се чувствала, ей!

Какво научих:

-> Само тренировките не са достатъчни за тялото. Трябва да го обгрижваме ежедневно с тези “малки” радости, независимо дали тренираме или не. [бел. авт. – “малките радости” са ставна гимнастика, самомасаж и други възстановителни техники 🙂 ]

-> Дишането е много важно! Синхронизирането на дишането с упражненията можело да е трудно. Не бързайте! Дайте си време, намалете темпото, не е на живот и смърт.

-> Коремът, коремът е малката ГОЛЯМА подробност в цялото уравнение! Такава лампичка ми светна по време на една тренировка, че се ядосах на себе си как съм могла да го допусна. Обичах да тренирам, докато си гледам сериал – 2 в 1. И тренировката направена, и сериалът изгледан! А ако сложа и нещо на котлона да се готви, какво повече мога да искам?

Явно болежка. Бях стигнала до такова положение, че ме беше страх да изляза до магазина и да се върна (около 15 мин), защото след това болката беше непоносима. Бях като бабичка буквално, толкова ме болеше.

НЕ пренебрегвайте стягането на корема при клекове и напади и изправянето нагоре И с корема (казвам точно тях, защото там ме осени гения 😃).

НЕ мислете за нищо друго по време на тренировката. Дори да нямате време, НЕ бързайте! Колкото, толкова. Не се знае колко време след това ще трябва да се грижите за спортните си травми.

-> С първите няколко тренировки след първия месец усетих повече гъвкавост. Дори, мисля, на специфичната гимнастика го усетих. Много е приятно.

->Вече при 3 пъти отиване-връщане до магазина (30-40мин) не усещам да ме боли кръста. 😱😍 Хора, благодаря ви!

Мери, въпреки много добрите резултати, не спря дотук. Тя продължава да се образова, да тренира и да търси нови начини да се натоварва. Дори наскоро взе участие онлайн в едно от практическите ни обучения, за да научи как да тренира още по-ефективно и безболезнено. 🙂

Ако и ти имаш хронични болежки

и искаш да научиш как да се грижиш по-добре за тялото си – имаме нещо за теб. Чети надолу!

30 дни до БЕЗ болка е онлайн обучителен проект, който създадохме за всички, които имат нужда от малко помощ в борбата с болежките.

За месец може и да не премахнем напълно проблем, който е налице от години – не сме магьосници и няма да ти пробутваме чудеса. Вместо това, обещаваме, че:

  • Ще работим заедно с теб в екип, за да научиш кои са факторите в ежедневието, които имат най-голямо влияние върху болката.
  • Заедно, всеки ден, ще се фокусираме върху промяната на навиците ти – двигателни,хранителни и битови, за да разбереш на практика как да манипулираш тези фактори във ваша полза.
  • Ще те подкрепяме и напътстваме, за да направиш първата стъпка за дългосрочното подобрение на състоянието си.

Ако смяташ, че е дошло времето да направиш тази първа стъпка:

>> попълни тази анкета <<

Ще се свържем лично с всеки, за да преценим дали можем да бъдем от полза в конкретния случай.

Следващото издание  на “30 дни до БЕЗ болка” стартира на 22.10.  Всички, записали се преди 17.10. ще могат да се възползват от ПРОМО-цената за участие – 95лв, вместо стандартните 145лв.

 

Цветан Недев
Мери: От болки в кръста към свободно движение и тренировки

Коментари