KnowHow SHare - Обучение за Обучители

Ние – Цветан Бориславов и Лазар Радков, вярваме, че:

 • Знанието е един от най-ценните ресурси
 • Знанието ТРЯБВА да се споделя
 • Човек има нужда от БАЗОВИ познания в множество области
 • Човек може да стане добър специалист в една, преко сили 2-3 области
 • Много хора имат задълбочени познания в различни области и ИСКАТ, но не знаят как да ги споделят с останалите

Нашата цел е:

Да създадем децентрализирана система в която:

 • Всеки, който е специалист в дадена област и ИМА знание, което иска да сподели – да може обучава на БАЗОВО ниво всеки, който желание
 • Всеки, който има желание – да има възможност за кратко време да усвои множество умения на БАЗОВО ниво

Какво значи “БАЗОВО” ниво и защо?

Значи ‘работно’ ниво. Което ще рече, че можеш нещо, колкото да си свършиш някаква елементарна работа в дадената област сам и колкото да имаш основа, върху която след това да НАДГРАЖДАШ самостоятелно!

Защо го правим?

Първо, защото искаме да повишим качеството на обществото, в което живеем. А един от начините за това е като помогнем на повече хора да развият различни полезни умения.

Второ, наясно сме, че като преподаваш нещо – ти започваш да го разбираш още по-добре.

И на трето, но не и по значение място – ние също искаме да се възползваме от курсовете, които тази система ще започне да предлага.

Запиши се за нашето обучение!

Как ще го постигнем?

Първата стъпка в нашия план е обучението “Обучение за Обучители”!

Насочено е към хора, които имат задълбочена компетенция И опит в дадена област. И в същото време имат желание да предадат тези знания и опит на други хора …

… но не знаят как!

Как се случва обучението?

Форматът е АКТИВНО обучение в малки групи между 6 и 10 души. Идеята е НЕ да ви четем лекции, а да извадим това, което вече знаете и ви асистираме САМИ да прикрепите към него работещите подходи, с които ще ви запознаем.

Самото обучение е структурирано по начин, върху чиито принципи в края на курса вие САМИ ще изградите вашето собствено обучение.

Снимка на Nadi Gilova.Изключително полезно! Плюс това страшно много се забавлявах през цялото време! Дори в момента обмислям, дали да не изкарам курса още един път!

– Нади Гилова

Колко продължава курсът?

Цялото обучение продължава пет (5) сесии по два (2) часа всяка или тотал от 10 часа.

Идеята е за тези десет часа да ви помогнем да съставите дизайн на СОБСТВЕНО обучение, посредством което да помогнете на хора да се вдигнат от нулево до базово (т.е. работно) ниво в областта, в която вие сте специалист.

Втората стъпка

От нашия план за създаване на описаната децентрализирана образователна система е да ви помогнем да организирате първото си обучение (както и тези след него, ако ви допадне да обучавате желаещите).

Как?

Ще ви помогнем с:

 • Осигуряването на подходящо помещение
 • Помощ с маркетирането и популяризирането
 • Подкрепа при самото привеждане (при нужда)
 • Всичко необходимо по самата организация

Много от курсистите, които преминаха през обученията ни до момента ВЕДНАГА се включват в обученията, които техните съ-курсисти съставят по време на и провеждат след курса.

Снимка на Теодор Караколев.Много ми хареса форматът! В малка група и когато всички участват АКТИВНО – определено обучението се получава в пъти по-ефективно!

– Теодор Караколев

Каква е генералната дългосрочна цел?

Основната ни цел е да създадем една сплотена общност от хора с умения, които искат да:

 • Предават знанията и уменията на желаещите
 • Подобряват средата
 • Продължават да учат
 • Се срещат и поддържат близки контакти с други подобни на тях хора

Ако искаш да се научиш как да преподаваш ефективно и да станеш част от тази обучаващо-обучаваща се общност – дай ни малко информация и координати за себе си, за да се свържем с теб, когато насрочим дата за следващото обучение:

Запиши се тук!!

Бележка на Лазар: Форматът на това обучение няма АБСОЛЮТНО нищо общо с начина, по който ни е обучавала образователната система в България. Направо бих казал, че е точно обратното на системата на МОН.

Какво казаха участниците в курса:

Стойко СинаповKnowHowShare е интересен формат и определено привлече вниманието ми с интересни теми. Конкретно “Обучение за обучители” беше много полезен за мен, въпреки, че се бях занимавал с материята и преди. По време на курса, не просто получавах информация “какво и как”, а чрез интерактивни методи в работа с хора и групи, си изработих по-пълно разбиране по темата.

Още повече, че с подобни методи на работа, знанието се запомня и затвърждава доста по-лесно и трайно. Освен конкретната тема, по която работих, се получиха интересни упражнения за работа с групи, хора, методи и подходи на представяне на информацията и други изключително полезни знания и умения. Макар и курс по конкретна тема, получих много ползи и в други насоки. Силно препоръчвам формата като цяло!

С пожелания за успех на целия екип!

 – Стойко Синапов,
Мениджър на партньорска програма в ERP България.
Бизнес софтуер специалист.

Запиши се сега!!

Dimitar 'Thingol' Dimitrov.

KnowHowShare е нестандартен и безаналагов проект. Това не е просто курс или семинар. Повече прилича на килийно училище, в което едни много различни, но много мотивирани хора се срещат с огромното желание да станат по-добри, по-знаещи и можещи. Всеки дава своя мироглед на другия и всеки вижда света през различни очи. Политолози, икономисти, предприемачи, фитнес инструктори, архитекти та и покер играчи- всеки има какво да даде и получи. Тук обаче наученото не е самоцел, а средство да направиш света с една идея по-добър 🙂

Не е лесно да се забърка манджа от различни хора с различен мироглед и различен път на реализации. Помага общото желание самите те да станат по-добри и да помогнат на хората около тях да станат по-добри, знаещи и можещи. В първия курс на KnowHowShare опитахме да разгадаем вселената на Активното Обучение. Дали беше успешен проект – за мен да! За първи път ходя на обучение, не за тапия или диплом, а заради самото обучение! 🙂

– Димитър Димитров
Business&Technology Consultant and PM
15 years Leading IT pre-sales consultant on CRM/ERP software market

Запиши се сега!!

Лазар Радков
Следвай ме
[KnowHOW Share] – Обучение за Обучители!

Коментари