Познавам Венци от 15 години. В последната година от време на време обсъждахме неформално темата за фитнеса и здравето докато един ден той спонтанно реши да предизвика себе си и мен.

Двойно Предизвикателство?

Да. Предизвикателството за Венци беше да опита различен тип натоварване и режим в продължение на 30 дни. За мен, предизвикателството беше да работя с човек, когото познавам от толкова дълго време, тъй като досега ми е било по-лесно да работя с непознати.

Много съм щастлив, че моите страхове не се сбъднаха. Венци пое пълна отговорност да посещава редовно залата, да се раздава в тренировките, да спазва хранителния режим и да почива качествено, оставяйки ме да върша своята част от работата – да му давам необходимата информация, да го подкрепям и мотивирам.

Какво се случи след всичката пот и усилия…

Давам думата на него. Ето какво ми написа Венци в кратък имейл непосредствено след края на Предизвикателството:

“Ако трябва да опиша преживяното с все думи: Много доволен. Причините са няколко. На първо място професионализмът и позитивизмът 😉 Винаги, когато имах въпросче, ми даваше бърз отговор и съвет 🙂 Благодаря за което.

Никога до сега не бях се подлагал на такъв тренировъчен режим, което допълнително ме мотивира. Успях да разбера как се чувствам, когато съм на толкова интензивна тренировъчна програма. Имаше и спънки определено, като това да си лягам рано, но поне за напред съм си го заложил като цел да променя този факт.

И на края след всичката пот и усилия, резултатите говорят сами за себе си. Определено ми се отрази доста добре и продължава да ми се отразява така. Продължавам с пълна сила напред.

Започнах, точно за да предизвикам себе си. Като цел ми беше да проверя как ще ми се отрази толкова интензивно натоварване. Все пак

6 дни тренировки звучи стряскащо.

Атмосферата в групата, разискването на проблемите, с които всеки се сблъсква, подкрепата, вкусните и интересни рецепти…

Резултатите бяха определено добри. За подобрения … винаги човек може и по-добре да се представи. Определено сънят е едно от нещата над които трябва да поработя.

П.П. Знаеш, познаваме се отдавна …. 15-тина години май-май, и ти благодаря за препоръката да започна да тренирам с приятните хорица от Live to Lift.”

Резултатите говорят сами за себе си

След Венци, време е и резултатите да проговорят:

 • Корем: -5 см
 • Талия: -4 см
 • Глутеус: -3 см
 • Килограми: -5.5

Спрямо мерките, Венци се е справил повече от добре. Спрямо неговата обратната връзка, очевидно е разбрал нещо за себе си, което ще му позволи да подобри резултатите не само в тренировъчния си процес. Аз и моите колеги винаги сме много щастливи, когато хората, с които работим, освен мерките, са получили и други ценни знания и умения за собственото си здраве.

Предизвикателство? Какво е това?

На този въпрос отговарям в един от първите имейли, които лично изпращам на всички участници. А именно, че в следващите 30 дни ще поставим фундамента на нашия общ успех, като ги предзвикам да:

 • тренират според насоките на съответния тренировъчен режим;
 • спазват стриктен хранителен режим;
 • наблюдават как им се отразяват тренировките и храната;
 • се грижат за качествената си почивка;
 • документират ежедневния си прогрес;
 • търсят подкрепа и допълнителна информация, винаги когато имат нужда.

Без значение дали ме познаваш или не, ако следиш и изпълняваш съвестно насоките от тези 5 компонента, Онлайн Предизвикателството ще ти се отблагодари до края на четвъртата седмица. А изградените навици през това време ще допринесат за постигнато на още по-трайни и дългосрочни резултати. Да, ще се наложи да вложиш време, енергия и усилия, дори може да излезеш от зоната си на комфорт, но ще научиш как работи процесът за теб и твоето тяло.

След месец, изпълнен с усилия, ще усетиш прилива на енергия, повишения тонус и ще видиш подобренията в огледалото и кантара. Към това приятно усещане бързо се привиква, защото истинския стимул са именно резултатите. Това са качествени и измерими промени в тялото и съответно, в живота. Започваш да се чудиш – Защо не го направих по-рано?

За да се случат тези резултати, въоръжаваме всички участници преди началото на Онлайн Предизвикателството с основни ресурси, свързани със знания, изградени на базата на нашия дългогодишен опит, и подкрепа.

Интересно ти е и искаш ли да научиш повече?

Ако отговорът е “Да!” – продължи да четеш!

През всичките 30 дни лично аз ти асистирам от разстояние и те “захранвам” с проверени хранителени и тренировъчни програми, подкрепа, мотивация и отговори на всички твои въпроси, свързани с постигането на целите ти.

Какво мога да постигна?

Повечето хора за 30 дни свалят:

 • между 4 и 10 кг
 • средно между 5 и 12 см от талията
 • между 3 и 6 см от ханша

Повече за Предивикателство можеш да научиш тук, а на зеления бутон можеш да се запишеш!

 

 

zapishi_se

Георги Ненов
Пиши ми!
Венци: “Време беше да се предизвикам”

Коментари