Искам да ви разкажа една вдъхновяваща история през моите очи и през очите на една дама, с която започнахме да водим една на пръв поглед неравна битка. Тя бе с инсулинова резистентност, наднормено тегло и болки в коляното, които я караха да се замисля за операция.

Когато видях Марияна на първата ни тренировка, осъзнах, че имаме адски много работа и съм се заел с

дяволски трудна задача.

За щастие, тя се оказа човек, с когото лесно се работи – мотивирана и винаги усмихната дори когато е уморена. Благодарение на дисциплината и усърдието, които полагаше в тренировките, се сработихме доста добре. Въпреки периодите на проба и грешка, през които неизменно минахме, докато нагласим подходящия тренировъчен подход, успяхме да намерим оптимален начин на работа. Дали болките в коляното заради наднорменото тегло са я изпратили при Live to Lift?

“Всъщност, попаднах на Live to Lift случайно – от един лайк на колежка в социалните мрежи. Хареса ми комплексният подход – тренировка, хранене, добавки… Попълних анкетата като на шега. За моя изненада отговорихте много бързо и си уговорих консултация. Сама не разбрах как го направих, но някак се оказа, че съм на тренировка с Дани… Почнах първи месец, втори, трети… ”

С всеки следващ месец напредвахме все повече, и Марияна вече все по-рядко се замисляше за

операция на колянната става,

която й създаваше проблеми заради наднорменото тегло.

Успяхме да преборим постепенно лошите хранителни навици и дори огромния стрес, на който бе подложена. Резултатите не закъсняваха – килограмите и обиколките постепенно започнаха да намаляват. Дори инсулиновата чувствителност й се подобри, а със спадането на теглото, болките в коляното започнаха да преминават. Всичко това правеше Марияна още по-жизнерадостна.

Днес, година по-късно, още не мога да повярвам, че продължавам да му се водя по акъла на това момче. Сутрин като влезе с кафенцето в залата и ме подготвя психически за онова, което ме чака – нищо работа било, щото съм била машина. “Нещо лекичко, после още нещо, и малко от това и малко кардио и малко ядро …”. Може да не ми се вярва как му се връзвам на акъла, но резултатите са:

  • свалени 33 кг;
  • повече от метър намалели обиколки;
  • не ме боли коляното, което беше за операция.

За жена на 47 с инсулинова резистентност и Хашимото, която е опитвала какви ли не лечения и диети мисля, че с Дани успяхме да постигнем забележителен успех.

Забележителен? Аз бих казал феноменален! Един от най-хубавите странични ефекти на успеха на Марияна е, че тя толкова се впечатли и надъха, че успя да мотивира някои от най-близките и най-скептичните си роднини да започнат да се грижат по-добре за здравето си. Дъщеря й, която е с начална форма на

инсулинова резистентност,

също размята пудовки и щанги в залата с Live to Lift и вече е постигнала доста добра кондиция, въпреки че няма възможност да тренира толкова редовно, колкото майка си. Племеникът на Марияна, който дълго време се бореше с наднорменото тегло, освен че тренира с тежести в залата, всяка неделя тича с мен в парка. А брат й, който беше изключително резервиран в началото, успя да свали над 20 кила с помощта на моя колега Цецо.

Надъхахте ли се и вие да започнете да се грижите за себе си? А да тренирате с нас?

>> Запишете си час

Дани Бетов
Марияна – от инсулинова резистентност до -33 кг и -1 метър!

Коментари