Често, редовните тренировки и правилното хранене не само ти помагат да поддържаш тялото си, но и могат да бъдат твой личен терапевт. Когато ежедневието ти е изпълнено със стрес и крайни срокове, или пък ти се случи нещо, което напълно да сломи духа ти, промяната в тази насока може да ти помогне да стъпиш отново на крака.

Ето това е целта на нашето Предизвикателство. Не просто да свалиш килограми, нито да изваеш секси тяло за плажа. А да опознаеш и да се погрижиш за себе си: тялом и духом.

Няма да се впускаме в обяснения как тялото ти отделя ендорфини по време на тренировка или когато се храниш с вкусни и здравословни неща. Вместо това ще ти разкажем историята на Доротея. Тя не само че показа изумителни резултати още през първите 2 седмици, но и успя да върне мира в себе си, да повиши самочувствието си и да се научи … да си прощава. Ето нейната история и зашеметяващите резултати:

Емоционалната дупка

Занимавам се с научна работа в сферата на молекулярната биология, което е равносилно на употребата на доста умствена енергия и на адаптация към постоянни промени.

Състоянието ми известно време преди Предизвикателството беше доста мизерно, тъй като се възстановявах от труден период, свързан с проблеми от личен и служебен характер. За кратко време бях качила много килограми и метаболизмът ми се беше разстроил тотално. Въпреки усилията ми във фитнеса, ефект нямаше никакъв, докато не започнах да се стабилизирам емоционално и да спя (почти) човешки. Затова и започнах Онлайн Предизвикателството.

Желанието за промяна

„Първоначалната ми идея беше да разнообразя тренировъчния си режим, който от 2 години не беше променян и с който бях достигнала плато в напредъка. Избрах Live To Lift, понеже ви следя от известно време и много ме спечели разумният, научно обоснован подход към храненето и тренирането. Както и това, че здравето се поставя на първо място, а не безмозъчното блъскане и помпане на мускули на всяка цена. Това исках и аз – здравословно да прогресирам в залата, ставайки по-силна, да сваля мазнините, натрупани през продължителния лош период, от който излизах и… Да, подобно на барон Мюнхаузен, да се хвана сама за раменете и да се издърпам от психологическото блато, в което се намирах. С две думи: да се погрижа за себе си. Знаех, че здравото (но разумно и целево) трениране ще ми помогне в 2 направления:

1) физическото натоварване често е свързано с психическо разтоварване;

2) подобреният външен вид помага за повече самоувереност, а тя е полезна във всички сфери на живота.

А аз определено имах нужда от доза допълнително самочувствие! Така че се свързах с Live to Lift и разбрах, че Онлайн предизвикателството е моята възможност да направя нещо от разстояние. Тъй като идеята да се предизвиквам винаги ми е харесвала, се ентусиазирах и реших да участвам.” 

Справянето с трудните моменти повдига духа!

Важна роля изигра и обещанието, че приготвянето на храна по режима ще е лесно, което в последствие се потвърди. Разбира се, не всичко по пътя беше цветя и рози. Тъй като обичам движението и съм свикнала да спортувам, тренировките ми се видяха разнообразни и натоварващи по много приятен начин. По-трудно ми беше да “преглътна” хранителния режим.

Имаше моменти, в които умирах за нещо въглехидратно и забранено. В тези случаи от полза беше твоята подкрепа, Жорка, както и осъзнаването, че ако се случи да съгреша с няколко блокчета шоколад, няма нужда да се самобичувам после. Трудно беше и това, че кантарът дълго време не мърдаше: обезкуражаващо, предвид усилията и енергията, с които се хвърлих в Предизвикателството. Но тук добрият стар шивашки метър и фактът, че с всяка тренировка ставах по-издръжлива, ми повдигнаха духа. Никога не съм мислила да се откажа. Знаех, че независимо дали имам зашеметяващ резултат или не, със сигурност правя нещо добро и за духа, и за тялото си.

Когато преодолееш себе си… 

Чувството, че преодоляваш себе си, ако ще и със съвсем малко, е пристрастяващо. Най-големите промени, които настъпиха в резултат от онлайн предизвикателството, бяха в отношението ми към самата мен. Освен, че научих много неща за храненето, тренирането, разгряването и масажа, в по-глобален план може да се каже, че станах по-спокойна. Прощавам си мааалко по-лесно. Не че съм извървяла целия път до Дзен, но тръгнах по него. Та, ако мога да обобщя урока за себе си с един цитат от гръцкия поет Кавафис:

“Недей забравя никога Итака.
Да стигнеш там – това е твойта цел,
ала по пътя никак да не бързаш,
че по-добре – години да пътуваш
и остарял на острова да спреш,
богат, с каквото в пътя си спечелил,
без да очакваш нещо той да ти даде.”

Ето това е идеята на Онлайн предизвикателството. Да помагаме на хората, не просто да стопят излишните килограми, а да усетят себе си и да се заобичат повече.

Интересно ти е и искаш ли да научиш повече?

Ако отговорът е “Да!” – продължи да четеш!

През всичките 30 дни лично аз ти асистирам от разстояние и те “захранвам” с проверени хранителени и тренировъчни програми, подкрепа, мотивация и отговори на всички твои въпроси, свързани с постигането на целите ти.

Какво мога да постигна?

Повечето участници за 30 дни свалят:

  • между 4 и 10 кг;
  • средно между 5 и 12 см от талията;
  • между 3 и 6 см от ханша.

Повече за Предивикателство можеш да научиш тук .

Как мога да се запиша? Просто последвай този линк

zapishi_se

Георги Ненов
Пиши ми!
[Доротея]: Прощавам си мааалко по-лесно!

Коментари