Време е за още едно предложение за протеинови палачинки. Първата рецепта, която публикувахме, беше с кисело мляко, яйца, какао и шоколадов протеин (прочетете рецептата тук).

Тази е доста по-различна – в нея освен яйца, има нискомаслена извара, бадемов протеин, малко брашно и смляно ленено семе.

Вижте какво количество ви е необходимо от всичко това, за да си спретнете няколко вкусни, питателни и полезни палачинки.

Продукти

  • 2 цели яйца
  • 2 с.л. с връх нискомаслена извара
  • 1 с.л. с връх смляно ленено семе
  • 2 с.л. бадемов протеин
  • 2 с.л. брашно
  • 1/2 кафена чашка вода

Приготвяне

Тук няма никаква философия – просто разбивате всички продукти заедно. За да се получат хубави палачинки, ви трябва гъстота като на боза. Ако сместа ви се струва прекално гъста, добавете още малко вода, а ако ви изглежда рядка, прсото добавете още една лъжица брашно.

От количествата, които съм посочила, обикновено се получават 3-4 палачинки в зависимост от това в колко голям тиган ги правите и колко са дебели. В тиган с незалепващо покритие не би трябвало да се късат. Аз ги пекох в такъв с керамично покритие и не се скъсаха – само първата се опита, защото нямах търпение да я изям и опитах да я обърнах преди да е готова 😀

С какво да ги ям тез палачинки?

Ако искате да се нахраните с една-единствена палачинка, с тези ще успеете. Просто трябва да ги намажете с фъстъчено масло или ядков тахан, и да гарнирате с банан. Класиката повелява да подложите щедро тахана, да подредите банан на кръгчета, да завиете на руло и да си похапвате с много кеф и никакви угризения. На някои хора обаче така палачинките им идват много тежки. Те мохгат да опитат да заменят тахана с нискомаслена извара, а бананчето – с домашно малиново сладко.

Ще се радваме да ни споделите как сте се насладили на протеиновите ни палачинки. Можете да го направите на страницата ни във Фейсбук тук.

Стела Пенчева
Протеинови палачинки с ленено семе

Коментари