Знам, знам – Коледа още не е дошла, мен каква Нова година ме гони?

Само че, докато се бутаме за подаръци из моловете с други предвидливи хора и се псуваме празнично с тях в задръстванията, докато тъпчем сарми в тенджерите и стомасите и ги поливаме с дезинфектант по избор, докато се възстановим и повторим няколко пъти… и ей ти я, 2019-та дошла!

Като дойде, второто нещо, което ще направим, са обещанията към себе си. Новото начало. Веднага след като закусим с руската салата, естествено.

“Тази година вече влизам във форма!”

“Вече се взимам в ръце и влизам в онези дънки!”

“Край, спирам боба и леба. Две от три стигат!”

Какво става, ако не можем?

И то не просто защото са минали две седмици и сме забравили, домързяло ни е или сме били затрупани от ежедневни проблеми, а защото е физически невъзможно?

Какво, ако страдаме от хронична болежка (или няколко) и няма как да тренираме пълноценно? Остави тренирането – ами ако не можем да вършим нормални ежедневни неща?

Ако трябва да спрем три от трите?!

Това го пише човек, на когото се е налагало да отдели няколко минути, за да измисли как, по дяволите, да си обуе чорапите, заради болки в кръста.

Някои вече си казват: “Ааа, това не се отнася до мен, аз съм си пушка.” Супер, пожелавам ви никога да не разбирате за какво говоря! На бас, обаче, че ще се сетите за някого, който изпитва подобни трудности. Без да се замисляте дълго.

Според различни източници, между 20% и 50% от световното население страда от хронична болежка в някакъв момент от живота си. 1 от 5 души, в добрия случай.

Някои от вас са част от тази статистика и вече кимат унило и разбиращо.

Защото знаете какво е да не може човек да си измие чиниите, да се качи по стълбите до третия етаж или да си легне да спи в удобна позиция. Знаете какво е да се чувстваш непълноценен и ограничен.

Да те е страх от нормални дейности.

Какво ще си обещаете вие за Новата година?

Ако приемате съвети по въпроса, бих ви препоръчал да си обещаете, че ще поемете отговорност за състоянието си.

Това значи, на първо място, да осъзнаете, че изобщо не сте безсилни – има много неща, които можете да направите, за да се почувствате по-добре. Например, да:

  • се образовате относно специфичния си проблем;
  • научите повече за болката като явление;
  • научите какви фактори в ежедневието ви ѝ влияят най-много и по какъв начин;
  • разберете как да контролирате тези фактори, за да ви боли по-малко и по-рядко;

Разбирам, че друг човек, камо ли непознат, няма работа да ви дава акъл относно собствените ви решения. Позволявам си го, защото зная, че имам какво да споделя – личният опит с болките в кръста, както и последните 9 години, прекарани в работа с хора с най-различни болежки, са ме научили на нещо.

А и щом стигнахте дотук, предполагам искате да чуете какво имам да ви кажа.

Все пак, в Live To Lift винаги учим хората да бъдат критични и да не вярват сляпо на авторитети. Да, включително и на самите нас!

Затова ви предлагам да прочетете какво, накратко, научиха няколко души по време на работата ни заедно, както на живо, така и онлайн. Ако пък думите им ви заинтригуват – вижте пълните им истории.

Ани:

“Е, сега знам, че може да се спортува без болка, може да се живее без болка и така всъщност трябва бъде.”

–> Прочети историята ѝ

 

Мери:

“Тялото има нужда от ежедневна грижа.”

–> Виж какво се случи с Мери

 

 

Крис:

“Научих как да НЕ търся болката.”

–> Виж какво още научи той

 

 

Жоро:

“Една от най-разумните инвестиции, които съм правил – тази в здравето ми!”

–> Прочети докрай

 

 

Силно начало – силна година

“30 дни до БЕЗ болка” е обучителен онлайн проект, който създадохме за всички, които имат нужда от помощ в борбата с болежките.

За 30 дни може и да не премахнем напълно проблем, който е налице от години – не сме магьосници и няма да ви пробутваме чудеса. Вместо това, обещаваме, че:

  • Ще работим заедно с Вас в екип, за да научите кои са факторите в ежедневието, които имат най-голямо влияние върху болката.
  • Заедно, всеки ден, ще се фокусираме върху промяната на навиците Ви, за да разберете и усетите как, на практика, да манипулирате тези фактори в своя полза.
  • Ще Ви подкрепяме и напътстваме, за да направите първата стъпка за дългосрочното подобрение на състоянието си.
  • Ще Ви дадем идеи и насоки за следващите стъпки по пътя към дългосрочно здраве;

С други думи – дори да не елиминираме напълно болежката – ще ви помогнем да се почувствате значително по-добре. Комбинирано със знанията и уменията, които ще придобиете, това е отлична основа, върху която да надграждате, за да си подарите наистина БЕЗболезнена 2019-та.

Следващото издание на “30 дни до БЕЗ болка” започва на 14.01.19.

До края на тази година можете да се запишете на промоционална цена – 95лв. , вместо стандартните 145лв.

За да се включите:

>> попълнете тази анкета! <<

Ще се свържем лично с всеки, за да преценим дали можем да бъдем от полза в конкретния случай.

Весели празници и по-здрави през 2019-та!

 

 

Цветан Недев
Подари си БЕЗболезнена Нова година!

Коментари