От Януари започвам …

Йоана се появи в Онлайн Предизвикателството в началото на годината. Беше надъхана, но и доста заета в професионален план. Започна отлично и първите няколко дни нямаше никакъв проблем – спазваше режимите за хранене и тренировки. Обаче още в края на първата седмица ми написа, че “не търси бързи резултати и иска да може да не се “смачква” след всяко “лошо” нещо, което хапва.” Искаше малки чийтове, за да може да залъгва желанието си за сладко.

Всеки, който е работил с други хора знае, че не сме роботи и че има неща “под повърхността”, които е хубаво да разберем и адресираме, преди да хокаме, хулим и “дисциплинираме” другите. Иначе рискуваме. Рискуваме да се провалим в най-важното – нашата чисто човешка връзка с клиента. Тази връзка, която го кара да се чувства уверен, че има инструментите и подкрепата на своя наставник в начинанието, а нас изпълва с удовлетворение и ни дава сили да пишем статии и да отговаряме на десетките въпроси по всяко време на денонощието, щом има нужда.

Как личното отношение може да реши проблема?

С правилен подход и подхождайки с разбиране, всяко предизвикателство може да се победи и резултатите да бъдат качествени и трайни. Ето го и доказателството:

Разбира се, изхождайки от различния контекст, различните проблеми и различните нужди, единствените хора, на които можем да помогнем в Онлайн Предизвикателството са тези, които искат да си помогнат сами. Такива като Йоана. Хора, които говорят открито за това, което мислят, чувстват и искат да постигнат. Тези, които поемат отговорността да кажат “Да, аз се храня безобразно и искам да се науча как да променя това!” или “Да, имам проблем със самоосъждането и това ме срива всеки път, когато наруша режима!” или пък “Да, имам проблем с мързела и непрекъснато си търся оправдание да пропусна тренировка!”.

Всеки, който иска да започне промяната – да промени храненето и движението си, да има енергия, да натрупа сила и мускули или пък да свали ненужните мазнини, Онлайн Предизвикателството е точното място.

Какво е това Предизвикателство?

Стремеж да помогнем на участниците в него да станат по-здрави, да могат да играят с децата си и да “влизат” удобно и комфортно в любимите си дънки. Това е Онлайн Предизвикателството на Live to Lift. До тук над 200 души са направили първата крачка към по-добро здраве и по-качествен живот.

Йоана е една от тези 200.

 

Ако искаш да се включиш в следващото Онлайн Предизвикателството, натисни зеления бутон и лично аз ще ти се обадя, за да ти разкажа повече!

zapishi_se

Георги Ненов
Пиши ми!
Йоана: Предизвикателството си струваше, а можеше да е пълен провал!

Коментари