На 1 юли с Лазар пуснахме онлайн проекта: “Промени живота си за 1 година”. 30 души се записаха и към момента са постигнали доста повече от минусите на корема, талията, бедрата, г.з и кантара. Повечето от тях вече са постигнали неща като тези, които Димо сподели преди няколко дни в групата ни за мотивация и взаимопомощ:

Здравейте, банда. Малко дълъг пост, предупреждавам.

В момента пътувам обратно към Гронинген, Холандия, където живея и работя. Утре съм отново на работа. Бях в отпуска 10 дни, от 30 Август. Това ми беше първата истинска почивка от 2016та насам, почивка, в която наистина не работех. Идеята ми за тази кратка ваканция беше да се прибера за малко, да ида в планината на въздух и спокойствие (макар че съм израснал на морето – Варна – това, което най-много ми липсва в Холандия след доматите е планината) и да поработя малко по семейния бизнес.

Малко контекст – аз си работя в Холандия и междувременно се опитвам да развия семейния ни бизнес, който претърпя редица трудности и към момента най-мъдрото решение е аз да си работя фул-тайм 40 часа другата работа и да се опитвам междувременно да помагам със семейния бизнес.

В продължение на около 12 месеца аз работих, без да преувеличавам, около 80-90 часа на седмица.

Всеки ден отпуска от работата беше с цел посещение на важен ивент или срещи за бизнеса. Докато работя 40 часа, аз работих над нашата собствена марка за чуждите пазари и се мъчех да помагам и за бг марката.

В този период аз се мъчех и да тренирам и да ям здравословно, но в момента, в който се случваше нещо свързано с бизнеса, което искаше мигновено внимание, зарязвах тренировки и готвене. И така миналия септември аз бях в що-годе окей форма 80 кг (висок съм 175 и тези 80 кг не бяха мускули, но не бях чак толкова зле) , а около края на май тази година бях почти 90 кг и не можех да спя качествено, бях без никаква енергия и бях спрял вече няколко месеца каквато и да е работа по бизнеса, тъй като бях изтощен физически и психически, тъй като всичко, което бях направил през изминалата година беше един огромен провал след това още по-голям провал и така. На работа единия колега ме питаше постоянно как съм, тъй като изглеждах като зомби всяка сутрин.

И стигаме до момента, в който ми

изскача на бат Лазар постът за Едногодишното Предизвикателство,

а аз тъкмо се чудех къде и на кой от всички онлайн треньори да се доверя, защото се чувствах толкова зле, че вече се притеснявах за здравето си. И в най-лошата си форма, в момент, в който аз по-зле физически не съм се чувствал, имах абсолютно нулева мотивация и вяра в себе си (освен бизнес провалите имам и 10 години неуспешни фитнес опити, аз никога не съм бил във форма и винаги с екстра кила, от тинейджър), реших да направя поредния опит и да се запиша. Дори писах в имейла към Георги, че аз по-немотивиран никога не съм бил, но искам да пробвам и ако се окажат едни похабени пари, това си е мой проблем.

И стигаме до почивката в планината преди няколко дни. Тъкмо съм набрал скорост, преди да си дойда в Бг, съм направил 5 тренировки в рамките на 7 дни (това никога преди не се е случвало), ям все каквото трябва, спя прекрасно и мотивацията вече се прокрадва. И съм си взел тетрадките с бизнес записките и задачките, и съм си взел ластиците за тренировки, и съм решил, че от 5-те дни престой в планината аз първия ще си почина и после ще тренирам яко.

Но толкова имах нужда от това спокойствие, тази гледка, този чист въздух и от това нищо-правене, че след първия ден почивка, така го откарах до край. Басейн, лежане, разходка в гората, забавление със семейството, четене на книжка, разговори с мама и толкова.

Та, в последните 10 дни аз не работих, направих 1 тренировка, не бях стриктен в храненето си, порадвах се на някое друго сладоледче, баничка, тортичка, но се чувствам по-добре от всякога.
С избистрен ум, абсолютно презареден, мотивиран, обнадежден, и с ясна визия какво следва и какво да правя.

Вече почти 3 седмици аз си лягам между 23 и 24 часа и ставам между 7 и 8 без аларма, отпочинал и готов за деня. Само преди 3 месеца аз не можех да заспя преди 2 часа.

Разликите в килограмите не е голяма, като почнах предизвикателството бях 86 (преди да го почна бях 88, но свалих 2 преди да почнем), сега съм 84. Мерките се подобряват, но не са кой знае какво.

Но аз се чувствам прекрасно, правя стъпки напред в правилната посока, с темпото, което е подходящо за мен в този момент. И същият колега на работа вече не пита как съм от притеснение, а от учтивост и дори наскоро каза “you look very well rested, my friend”.

Целта на тази тирада беше следната: виждам, че много от вас са много строги към себе си, аз също бях така, но е контрапродуктивно, трябва баланс. Сравнявайте се само с вчерашното ви Аз, не с други хора. Вървете умерено с вашето темпо, което ви е ОК към момента. Едва сега започваме, а имаме цял живот да ставаме по-добри.

Аз за себе си вече постигнах повече, отколкото съм и мечтал. А именно, промених си мисленето и си подобрих психиката, пренаредих си приоритетите. Разбрах, че тялото ми ТРЯБВА да е на първо място, за да мога да постигна бизнес целите си. Разбрах, че това означава през 90% от времето да следвам режим, но и разбрах, че е нормално и дори нужно в 10% от времето да си починеш дори от тренировки и най-важното ДА СЕ НАСЛАДИШ на храната, а не да се самобичуваш за единия бургер!

Това е от мен, машини, повече търпение към вас самите ви желая ❤️

Ако това, което нашият ГЕРОЙ е написал към своите приятели в групата, ти звучи като нещо, което ти би искал да напишеш, последвай линка, за да научиш повече: Писна ли ти от тебе си?

Следващото издание на “Промени Живота си за 1 Година” стартира на 01.06.2021г. Тук можеш да оставиш своите данни, а аз лично ще ти се обадя, за да ти разкажа повече за програмата и да разбера дали сте един за друг!

 

Георги Ненов
Пиши ми!
Писна ли ти? На Бате Димо му писна и реши да действа!

Коментари