Преди точно 3 месеца стартирахме нашата онлайн програма за хора, които искат да се погрижат за себе си “Промени Живота си за 1 Година”. За нея избрахме 30 супер надъхани млади хора. Истински хора, с истински и различни проблеми. Направихме го, защото вярваме, че няма такова нещо като бързи резултати. Устойчивите резултати са следствие на промяна в начина на живот.

Обратната връзка на винаги е барометър за стойност. Именно за това, регулярно задаваме въпроси на участниците, последният от които беше “Доволни ли сте от програмата до момента?” в края на третия месец от програмата. Получихме скандални отговори.

Да заповяда Теодор:

Моите впечатления от поста на Теди във Фейсбук са, че:

 1. ВСЯКА ГРИЖА за тялото предполага постигането на неподозирани бонуси, свързани и с храносмилателната система, както е видно от примера. <3
 2. ПРОФИЛАКТИЧНИТЕ ИЗСЛЕДВАНИЯ са барометър за добро здраве. Опитът ни показва, че правенето на такива изследвания трябва да се случва поне веднъж годишно, а не когато установиш, че “вече” имаш инсулинова резистентност или разбито здраве на вътрешните органи.
 3. По-качествената ХИДРАТАЦИЯ е фундамент за много неща – както при сваляне, така и при качване на активно тегло, така и при понасяне на стрес, така и при възстановяване от контузии. Също така ни помага и да понасяме по-леко глад. 🙂
 4. Честно да си кажа, много ми се искаше Теодор да се беше отплеснал. Изключително важно за мен и колегите е да наблюдаваме именно този процес на РАЗВИТИЕ НА МИСЛЕНЕТО и вярванията на хората, които участват в програмата.

Нека обаче видим какви ги е вършил Теодор откъм нещо обективно – мерките. Какви са те?

 • МИНУС 7 килограма – от 101.5 на 94.6.
 • МИНУС 11 сантиметра – от талията.
 • МИНУС 13 сантиметра – от корема.
 • МИНУС 7 сантиметра – от задника.

Интересно е защо Теди определя нещо субективно, като усещането за собственото си тяло, пред такива доста добри резултати. Вие как мислите?

Да заповяда Моника:

Моника е един от хората, с които работим от разстояние от доста дълго време. Правила е всичките ни предизвикателства и ето, че отново ни се довери. Ето и моите коментари, свързани с нейния пост:

 1. Ако можех да избирам какво да променя с магическа пръчка в живота на трениращите, то тази промяна винаги ще започва с начина, по който те определят ПРИОРИТЕТИТЕ си. Уви, външната помощ НЕ РАБОТИ. Хората достигат сами до това, което искат и което не искат да правят.
 2. Осъзнаването, че даден тип хранене те кара да се чувстваш по-добре води до дългосрочно постигане на ВСИЧКИ ЦЕЛИ. Без значение дали тренирате или не. Разбира се, ако тренирате, резултатите ще са още по-добри.
 3. Самонаблюдението за достатъчно дълъг период от време води до избягване на крайностите от типа: “Ще правя смазващи тренировки, защото не знам кога ще дойда пак.” или “Ще правя смазващи тренировки, защото пропуснах да дойда до залата в последните 5 дни.” А когато не сме в крайностите и се фокусираме върху връзката между тялото и съзнанието, контузиите са рядкост. Ние просто не бързаме, защото не е най-важното да препускаме към целта – важното е да не спираме.
 4. Когато се чувстваме физически добре, ВСИЧКИ ОСТАНАЛО е много по-лесно.
 5. Кой не би бил ОК с положителна промяна, свързана с алергии? 🙂
 6. Връщайки се на т. 3, става ясно, че НЕБЪРЗАНЕТО води до НЕКОНТУЗВАНЕ. <3

За нас винаги е важно да сверим часовника чрез мерките. Какви показват сантиметрите на Моника?

 • МИНУС 4.5 килограма – от 77.3 на 72.8.
 • МИНУС 5.5 сантиметра – от талията.
 • МИНУС 11 сантиметра – от корема.
 • МИНУС 6.5 сантиметра – от дупето.

Забелязвам, че уроците при Моника се различават от тези при Теодор. Защо? Защото хората са различни и за тях са важни различни неща. И това е страхотно!

Да заповяда Весел:

Весел, както самият той се изрази за себе си – поради КЕЛЕШЛЪК още не вижда резултати, каквито аз вярвам, че може да има. От поста му става ясно защо. Нашият опит показва, че поемането на лична ОТГОВОРНОСТ е фундамент за постигане на успех във всички начинания. Интересно е, че въпреки липсата на съществени минуси, Весел е:

 1. Започнал да се наспива.
 2. Върнал забравен навик, който значително влияе на цялостното хранене и съответно – на постигането на резултати при всички хора.
 3. Установил, че регулярните тренировки имат такъв ефект – да се чувства функционално по-здрав, а не само визуално.
 4. Открил ползите от ходенето пеша. Нашето наблюдение, като екип е, че именно крачките спомагат изключително много постигането на дългосрочна промяна.
 5. <3
 6. Разбрал за себе си, че този тип храни не му дават това, от което тялото му има нужда.

Да заповяда Георги:

Моят адаш е малко несериозен – не ми изпраща мерки и не си попълва дневните анкети.

Обаче пък.. ти да видиш – МИНУС 10 килограма за 3 месеца е дооооооооста добре.

Да заповяда Мира:

Мира стартира с много болки – в коленете, в гърба. Явно, че резултатите при нея са доста интересни. Ето и моите коментари:

 1. Счупване на парадигмата “Когато си почиваш, нищо не те боли, а когато тренираш – неща те болят!” Хем тренира, хем няма болки. 🙂
 2. Страничните ползи на добрата хидратация и включването (осъзнатото такова) на мазнини, носи ползи за кожата, за косата. 🙂
 3. Супер-майките имат нужда от сила. Let the force be with you, Mira! <3
 4. Неподозирани ползи за семейния бюджет.
 5. Това осъзнаване е следствие от редовното попълване на дневната анкета, в която се интересуваме дали хората се хранят и движат спрямо предписанията ни. Да, толкова е просто!
 6. Ние в Live to Lift сме малко предубедени. За нас “Жените, които тренират СЪС тежести са по-секси от жените, които тренират БЕЗ тежести.”
 7. <3  Вярваме в това! <3
 8. <3 И в това вярваме! <3
 9. Да се храниш щастливо е важно. Важно е, защото диетите, които работят са тези, които можем да спазваме най-дълго. Останалите неща водят до йо-йо ефект.
 10. Нямам търпение да разбера още колко много е научила Мира. ^_^

Я да видим обективно как изглеждат нещата:

 • МИНУС 12.5 килограма – от 82.1 на 69.6.
 • МИНУС 8 сантиметра – от талията.
 • МИНУС 10 сантиметра – от корема.
 • МИНУС 14 сантиметра – от дупето.

Да, да, виждам! Oh My God!

Ама как така Мира не е казала нищо за мерките си в отговор на нашия въпрос “Доволни си сте от програмата до момента?” Моето вярване е, че МЕРКИТЕ НЕ СА ВСИЧКО! Ако имаш плочки с фуги, огромни бицаги и кантарът е заковал на любимите ти N кг, обаче в живота ти няма нищо, за което да се усмихнеш – недоспиваш, нямаш грам сила да правиш неща, които обичаш или си обичал да правиш – танци, плуване, ски, вдигане и разнасяне на деца, струва ли си? Струва ли си да бъдеш хипер-здрав, а същевременно – непълноценен? Кой би искал такова “здраве”? Това, което обединява хората, чиято обратна връзка споделих днес е думата ОСЪЗНАТОСТ. Тази дума води напред. Тази дума носи резултати. Тази дума е барометър за това дали хората са годни за нашата онлайн програма “Промени живота си за 1 година”.

Ако ОСЪЗНАТОСТ е дума, която разбираш, прочети ЕТО ТОЗИ ПОСТ на Лазар и кандидатствай за следващото издание на програмата.

Ако и на теб ти е ПИСНАЛО, прочети тази статия: https://www.livetolift.com/pisna-li-ti/

Следващото издание на “Промени Живота си за 1 Година” стартира на 01.06.2021г. Остави своите данни, за да ти се обадя лично, да отговоря на твоите въпроси и разбера дали с програмата сте един за друг!

Георги Ненов
Пиши ми!
Промениха ли живота си Теодор, Моника, Георги, Весел и Мира за три месеца?

Коментари