Сваляне на килограми, грижа за тялото

Идеята!

В началото на 2019г. с Лазар започнахме да търсим начини да съберем знанията и уменията си в структурирна услуга с основна цел – да подобрим кондицията, здравето, тонуса, да увеличим енергията, с по-малко думи – да увеличим значително качеството на живот на хората.

На 1 юли 2019г. пуснахме пилотното издание на: “Промени живота си за 1 година”. Желание да участват изявиха над 60 души, уви, само 30 от тях сметнахме за подходящи и записахме в програмата.

Героят!

Една от първите записани е Силвия Димитрова. Силвето е акушер и преди да се включи в програмата, имаше следните проблеми:

  • Наднормено тегло
  • Увеличено кръвно налягане
  • Висок пулс
  • Висока кръвна захар

По нейните собствени думи килограмите й тежаха и търсеше дългосрочно решение – хем да стане по-слаба, хем – по-здрава. Още в първия ни разговор усетих, че наистина иска да се погрижи за здравето си. Нагласата й беше положителна, звучеше енергично, мотивирано. За капак накрая дори ми каза, че иска да се запише заедно със съпруга си. Това първоначално малко ме притесни, ако трябва да съм честен. Все пак още не се бях чувал с Теди и не знаех дали самият той е подходящ и дали можем да му помогнем. В последствие това това решение се оказа едно от най-полезните и за двамата. Обещавам до няколко дни да споделя повече по темата. Сега нека се върнем на нашия герой.

Вземете мерки!

Едно от първите неща, които правим в Live to Lift е да вземем мерки. Това значи да направим изследвания, да отчетем обиколки и да направим снимки на хората. Така ежемесечно имаме ориентир за посоката, в която се движим.

В тази статия няма да слагам снимки, защото няма нужда. Ще сложа нещо много по-важно. Няколко въпроса към човек, който не само е поискал да Промени Живота си за 1 Година, а е положил и необходимите действия. Съвсем сам. С малко подкрепа, знания и съвети. Изцяло отдалечено.

Попитахме 100 човека…

Мне! Само Силвето попитахме, защото мнението на “разбирачите” няма никакво значение!

Малко за нея:

Представи се с няколко думи: Казвам се Силвия. Родена съм и живея в София. По професия съм акушерка.
Как научи за Промени Живота си за 1 Година? За програмата разбрах от моя съпруг. От известно време той се интересуваше и следеше дейността на Лазар и така стигнахме до вас 🙂
Разкажи ни с няколко изречения за себе си и начина си на живот, преди началото на програмата. Такааа… преди началото на програмата бях една изнервена, дебела и вечно бързаща жена. Хранех се безразборно, наблягайки на сладкото и тестото. Не спортувах!!!Вечно бях уморена. Боляха ме краката, гърба и кръста. Нямах тонус. Но пък имах високо кръвно, висок пулс, затлъстяване I степен и предиабет. Чудна картинка 🙂
Малко попропуснах факта, че “злото никога не идва само”. Преддиабетното състояние не е никаква шега. Според разни статистически данни 58% от населението в България е с наднормено тегло, а от тях 24% са със затлъстяване. Очеваден факт е, че ниската (липсващата) физическа активност и неадекватното хранене са основните причинители на затлъстяването при хората от всички възрастови групи и като “бонус” водят до диабет и сърдечно-съдови заболявания.
Както и да е. Продължаваме със Силвето, защото тези неща всички ги знаят.
За уроците:
Имаше ли някакви притеснения преди да се включиш или в първите седмици от програмата? Имах притеснения. Не вярвах в себе си, че ще се справя и с двата режима. Леко ме мързеше да спортувам, а за храната почти бях сигурна,че няма да ми се получи.
Кои са 3 най-съществени подобрения в живота ти до тук? №1 Чувствам се прекрасно. №2 Заредена съм с енергия. №3 Нямам високо кръвно.
Кои са твоите 3 най-следки победи? №1 Мога да живея без сладко в огромни количества. №2  “Олекнах” доста и нищо вече не ме боли. №3 Не се отказах в моментите, когато ми беше малко по-трудно.
Какво научи за тялото си за изминалите месеци? Тялото е огледало на твоя начин на живот и трябва да се грижиш за него.
А какво научи за храненето? Научих, че храната може да бъде вкусна и без да се тъпчеш с боклуци.
Кои са твоите лични кулинарни удоволствия и открития в хранителния режим? Не обичах риба, но открих, че може да бъде и вкусна. Същото важи и за месото. Преди почти не хапвах.
Промени ли си сънят ти през последните месеци и ако отговорът е “Да”, по какъв начин? Сънят ми беше и е перфектен. Лягам, заспивам и спя непробудно 🙂 Но сега се събуждам отпочинала, а преди бях като парцал сутрин.
Какви други “странични ефекти”, в контекста на здравето, се появиха в следствие на съвместната ни работа? Вече нямам никакви заболявания. Спокойна съм. Винаги съм в кондиция.Леко хиперактивна даже.
Кое е нещото/нещата, което ти помогна най-много да постигнеш твоите впечатляващи резултати? Подкрепата на моя съпруг и разбира се на Жорката. Той през цялото време и за всичко е до нас.
Какво е за теб предизвикателството на “Промени Живота си за 1 Година” до тук? Най-доброто нещо, което ми се случи тази година.
Каква е нагласата ти за следващите 6 месеца? Очаквам ги с нетърпение. 

Нямам много за добавяне. Освен мерките.

В началото – Юли 2019г.

Килограми: 71.5 кг. Талия: 80 см. Корем: 93 см. Дупе: 96 см. Бедро: 51 см.

Сега – Декември 2019г.

Килограми: 60.8 кг. Талия: 69 см. Корем: 77 см. Дупе: 87 см. Бедро: 45 см.

Хммммммммммм…..

Резултати от Предизвикателството

Мерките

Когато си постоянен, когато се храниш и движиш умно, когато спиш добре, когато имаш подкрепата на някой, който разбира и на човека, който те обича, резултатите се случват сякаш от самосебе си. И даже не е нужно да е Коледа.

Ако в момента крещиш пред монитора “Искам и аз!”

Искам да те предупредя, че тази програма не е за всеки. Едно от нещата, в които ние искаме е ти да получиш резултати, а ние – да получим удовлетворение от тях за скромния си принос. Основната ни цел е да не си губим времето взаимно. Именно за това сме решили да работим само с хора, които са подходящи – и като здравословно състояние, и като нагласа.

Ако ти си такъв човек, държа да ти кажа какви са условията за записване.

Цената, която сме предвидили за Промени Живота си за 1 Година, е 970 лв като са предвидени опции за разсрочено плащане.

Това са 2,66 лв на ден и е възможно да не бъде достатъчно мотивираща цена за повечето хора. А за да се промени даден човек наистина е необходимо да бъде отдаден и последователен в действията си. Именно така хората, като Силвето, постигат резултати.

Какво включва “Промени Живота си за 1 Година”:

  • Тренировъчни програми с възможност да тренираш вкъщи
  • Хранителни режими с основен фокус върху умното хранене и самонаблюдението
  • Ежемесечен полезен навик
  • Препоръки за суплементация
  • Група за взаимопомощ
  • Кажи-речи 24/7 подкрепа, мотивация и отговори на твоите въпроси лично от мен, Георги.

Ако се запишеш, ще ти се обадя лично, за да отговоря на твоите въпроси и да преценя дали ти и нашата програма сте един за друг. Следващата програма започва от 1 юни 2021г.

Георги Ненов
Пиши ми!
Силвия: Най-доброто нещо, което ми се случи тази година

Коментари