Истории от бойното поле на Предизвикателството

Имам си много интересни трениращи във второто издание на едногодишната ни програма “Промени Живота си за 1 Година”. Тони е една от тях. Супер надъхана е и се самоопределя като детето-отличник. Успешна е в професията си, което някак си се подразбира от предишните две определения за нея. Та, Тони започна преди два месеца от 104 кг. Към онзи ден (07/03/2020) в таблицата с мерките срещу нея стои гордо 97 кг.

Първа победа: -7 кг за 2 месеца.

Точно преди 2 седмици Тони ми писа следното:

Зная какво й е в главата на Тони. Зная, защото повечето от трениращите, с които работя разсъждават по същия начин – търсят огромни проблеми в себе си, в своите действия и постъпки. Подлагат изборите си на съмнение. Обвиняват се, когато няма нужда. Съсипват си мотивацията, защото им се е дояла вафла или парче пица. Или пък чаша вино. 😳

Нека дам пример с друга моя тренираща, която горе-долу в същия период – Месец №2 или Месец №3 от нейното Едногодишни предизвикателство ми каза, че е преяла с шоколад. Попитах я “Колко изяде?” Тя: “Два реда.” Попитах я пак: “А колко изяждаше преди да започнем да работим заедно?” Тя: “Два шоколада.” 😮

Когато подготвяш тялото и ума си за маратон, когато правиш малки стъпки, но редовно и в правилната посока, резултатите може да не дойдат максимално бързо, но ще дойдат. И най-якото е, че освен, че ще дойдат – ще останат. Защо? Защото когато правиш осъзнати избори, когато научаваш нови неща за себе си и после ги използваш, то резултатите неминуемо ще дойдат. 💪

РЕЗУЛТАТИТЕ ЗАВИСЯТ ОТ ТВОИТЕ ДЕЙСТВИЯ, НЕ – ОТ ТВОИТЕ ЦЕЛИ!

Целите са някъде зад хоризонта. Целите са хипотетична точка на картата към която се стремиш, но не виждаш. Виждаш само това, което е непосредствено пред теб. В повечето случаи това е избор – На къде да поема? С какво да се храня? Да тренирам ли днес или да пропусна отново? Да си легна ли по-рано, за да се възстановя или да си пусна Game of Thrones, Suits, Dexter, Breaking Bad, House of Cards … (Тук изброявам безброй сериали, които със сигурност са най-важното нещо на Света и те правят много по-здрав в сравнение с 8 часа сън.) Та, твоят избор и прилежащото към него действие/бездействие те обричат на МИНУС килограми в края на месеца или ПЛЮС килограми в края на месеца.

Тази сутрин получавам съобщение от Тони:

Втора победа: Дрехата, която не ти е ставала от 5 години, днес вече ти е малка

Една от най-често използваните цели на дамите, с които се чувам, разказвайки им какво представлява нашата Едногодишна програма или Едногодишно Предизвикателство или Промени Живота си за 1 Година, е “Искам да вляза пак в любимите си дънки/рокля/пола/клин/тениска/блуза!” Guess what?! Днес една жена е щастлива. Днес и аз съм щастлив, защото знам, че ако тя продължи да следва препоръките за тренировки и хранене и да бъде активна, задавайки въпроси, когато е необходимо, следващия месец или най-много след два, тази тениска ще се превърне придобие ново предназначение. Ще стане .. НОЩНИЦА. А когато резултатите са такива, мотивацията избухва. Едно малко и усмихнато гласче нашепва: “Представи си, ако тренираш и хапваш така още 6-7-8-9-10 месеца… В какви ли красиви и вталени дрешки ще се обличаш?”

Трета победа: Мамка ви, Лив ту Лифт! Изхвърлих си всичките дрехи, защото не ми стават!

“Амин!” – казвам аз.

Следващото издание на “Промени Живота си за 1 Година” стартира на 01.06.2021г. Във формичката можеш да оставиш своите данни, а аз лично ще ти се обадя, за да отговоря на твоите въпроси и да разбера дали с програмата сте подходящи един за друг!

Георги Ненов
Пиши ми!
Тони: От “Февруари беше тежък месец в офиса. Скапана съм!” До “Днес облякох тениска с размер “L”, която ми е широка в корема!”

Коментари