Чувстваш ли, че нямаш енергия?

Задъхваш ли се дори при качване по стълбите?

Пречат ли ти килограмите?

 

Подозирам, че ти се е случвало да искаш да промениш нещо в живота си и все …
… я не остане време …
… я изскочи нещо друго по-важно …
… я сега нямаш енергия 🙁

На мен също ми се случва. Редовно! 🙁 С едни неща се справям блестящо! С други, обаче …

И знаеш ли кое е най-тъпото? Повечето хора си имаме приоритети и си действаме по тях. Можеш ли да познаеш какво много често остава на опашката?

Ако ядеш, когато дойде и каквото дойде …

Ако знаеш, че ти се отразява добре да спортуваш, но все нямаш или време, или енергия …

Ако разни неща по тялото ти тежат и понякога се уморяваш от неща, които, мамка му, не би трябвало да те уморяват …

Или не можеш да си спомниш кога за последно пи вода …

… то ти много добре знаеш за какво говоря!

Искам да участвам!


Преди началото на програмата бях една изнервена, дебела и вечно бързаща жена. Хранех се безразборно, наблягайки на сладкото и тестото. Не спортувах!!! Вечно бях уморена. Боляха ме краката, гърба и кръста. Нямах тонус. Но пък имах високо кръвно, висок пулс, затлъстяване I степен и предиабет. Чудна картинка! 🙂 6 месеца по-късно вече мечтаех да видя цифрата 5 на кантара.“


След една година можеш да си друг човек – с по-добър тонус, повече енергия, по-добро здраве и различен външен вид.

 • Стартираш в група с още няколко десетки хора, които мислят по подобен начин и имат сходни на твоите проблеми.
 • Отдаваш на тялото си времето и грижите, които заслужава.
 • Всеки месец учиш нови неща за храненето, тренировките и почивката, които да ти служат до края на живота ти.
 • Всеки месец развиваш нов навик, който малко по малко, крачка по крачка, те превръща в нов човек.
 • След една година може да си сменила целия си гардероб, да имаш в пъти повече енергия, а твоите близки и приятели да се мотивират от теб и постоянно да те питат за съвет как и те да постигнат същото.

Знаеш ли – всичко това е един напълно реалистичен сценарий, отдалечен само на 365 дни от днес.

Искам да участвам!


Килограмите продължават да се покачват. Лягаш късно и се събуждаш като парцал. Не можеш да се наспиваш качествено. Нямаш никаква енергия и ти е трудно да се съсредоточиш на работа. Чувстваш се изтощена физически и психически и компенсираш с вкусна храна и/или алкохол. Качването по стълби за теб е постижение, защото пулсът ти скача рязко и се задъхваш като парен локомотив. Редовно любимите ти хора загрижено те питат „Как си?“ За капак на всичко те боли кръстът и коленете, но ти вече си свикнала с това и рядко им обръщаш вниамние. В общи линии си си направо ОК. Нямаш никаква идея от къде да започнеш. 


Единственото, което наистина има смисъл е ти самата да станеш един НОВ ЧОВЕК. Единствените цели, които си заслужава да преследва човек, в този контекст, са да ПРОМЕНИ всички онези аспекти на ЖИВОТА си, които са го докарали и го държат в състоянието, в което се намира в момента. Всичко останало са празни думи, конски фъшкии и маркетинг. 

 

Всеки е наясно, че всяка качествена и устойчива промяна отнема време и усилия. 

Затова нека директно изхвърлим лафове като „бързо“ и „лесно” на боклука. Знаеш, че за да си струва, ще трябва да се потрудиш и че ще отнеме време. Затова програмата, която с Лазар сме разработили, ще продължи (поне) една година. Април, май и юни са месеците, в които глупавите хора започват да се “готвят за лятото”. Същите тези месеци, плюс всички останали месеци, са тези, в които умните хора решават, че те няма да се готвят за това или за следващото лято, а си поставят за цел да променят живота си в здравословен и физически аспект. 

В същото време Интернет е пълен с реклами, които обещават бързи и лесни резултати .. почти без усилие. Обещават да влезеш “в най-добрата форма на живота си”, да “постигнеш мечтаното тяло”, “да отслабнеш за нула време” … 

Уви, това са ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ!

Нека ти разкажа моята лична история:  

За няколко месеца в края на 2013г. бях качил почти 10 килограма. След всеки футболен мач, който играех с приятели, усещах болка в коленете, която оставаше с дни наред. Усещах, че съм на път да загубя своята добра спортна форма, въпреки че от години се движех редовно – най-често играех футбол. Реших, че ако не се взема в ръце, съм на път да се превърна в постепенно пълнеещ чичко на 30 години. Това беше най-големият ми кошмар!  

Още си спомням как влязох във фитнеса за първи път за среща с Лазар. Там той ми даде препоръки за тренировките и храненетоЗа няколко месеца свалих 3 кг, но всъщност бях разменил доста повече мазнини за мускули. Болките в коленете бяха далечен спомен. Чувствах се толкова мотивиран и енергичен. Следвайки горепосочените съвети за период от две години, влязох в най-добрата форма в живота си и сега, искам да науча ТЕБ как да създадеш резултати, които да те мотивират! 

Започнах да помагам на Лазар и Онлайн Предизвикателствата на Live to Lift през 2017г. Бях по-млад и по-глупав, мислейки си, че хората могат да направят едномесечен спринт към здравето си и след това да продължат самостоятелно с натрупаните знания за храненето и движението. В началото на 2019г. започнах да получавам съобщения от хора, които вече бяха правили тези предизвикателства, че искат да ги направят отново, защото „Нещо са се поизпуснали“. Това ме накара да се замисля за романтичната ми представа за живота на хората – правят нещо един месец, взимат си всички уроци, поуки и знания и си действат сами занапред. Уви, бил съм доста наивен. Един месец е крайно недостатъчен на хората да променят навици и привички, които са създавали години наред. Така ми дойде и идеята да създам 12 свързани едномесечни предизвикателства и да включа, уж, незначителни навици, които да помагат на хората буквално да променят себе си, а резултатите в контекста на фитнеса и здравето, да следват от това.  

Искам да участвам!


Ето какво можеш да очакваш от нашата съвместна работа: 

1. Най-важното нещо в началото е да вземем мерки.

Т.е. да установим (обективно) къде се намираш в момента. Това става посредством измервания на различни точки от тялото ти, които правиш сама вкъщи, както и да си направиш снимки и пълни кръвни изследвания. Защо това е важно?

Защото нищо не увеличава нашата мотивация като резултатите. Най-вече минусите на корема, дупето и талията. А минусите при холестерола и индекса за инсулинова резистентност – още повече!

„Това, което може да се измери, може да се управлява.“ ~Питър Дракър

2. Ежедневно получаваш мотивационни и информационни имейли, с насоки по програмата и дневна анкета. 

„Ежедневните мейли на Георги много ме мотивираха – помагаха в трудните моменти и ме надъхваха в силните. Статиите от страницата бяха интересни, поучителни и ме караха да търся и чета още. А ежедневната анкета изигра силна възпитателна роля в началото (“Е, сега как ще се отчета, че пак съм си легнала по никое време…”) – каза Ели.

3. Всеки месец получаваш нов хранителен режим с основен фокус върху умното хранене и самонаблюдението, както и препоръки за суплементация

Една от най-големите заблуди (след хапчетата за отслабване) е твърдението, че с гладуване се отслабва. Това е далеч от реалността и е неизпълнимо в дългосрочен план. Именно за това с колегите сме създали хранителни режими, които не са рестриктивни, а по скоро очертават границите на приемливото и неприемливото при формиране на храненето през деня.

Попитах Силвия какво научи за храненето си до тук: „Научих, че храната може да бъде вкусна и без да се тъпчеш с боклуци.“

 Рали каза, че:

4. Всеки месец получаваш тренировъчна програма за самостоятелно изпълнение вкъщи

Тренировките са подходящи за абсолютно начинаещи и включват базови движения, както и препоръки за темпо на изпълнение, почивките, загрявките и всички прилежащи елементи на едно здравословно раздвижване. Изпълняват се абсолютно самостоятелно вкъщи. Защо вкъщи? Защото колкото по-удобно е за теб и колкото по-спокойна се чувстваш тренирайки, толкова по-често ще се движиш, което е Win-Win за теб, за твоите резултати и за мен. 

Тренировките вкъщи са абсолютно възможни за сваляне на наднормено тегло. Как така? Просто е – това, което води до качествени и устойчиви резултати, е твоето постоянство, а не тренировките в зала с огромни тежести.

5. Фейсбук група за подкрепа.

Винаги е добре, когато има и други хора, с които имате общи битки и се мотивирате взаимно или пък някой, който е с няколко крачки пред теб да те насърчи. А кой знае – може ти да си тази, която насърчава другите и им помага и те да постигат сходни на твоите резултати.

“Ако искаш да стигнеш бързо тръгни сам, ако искаш да стигнеш далече тръгни с група!” ~Африканска пословица

6. Получаваш нов навик всеки месец

“Лудост е да правиш едно и също нещо и да очаакваш различен резултат.“ ~Алберт Айнщайн

Как навиците променят живота?

7. Ежемесечен контрол на твоя прогрес

Защо е важно да следим месечните си резултати? Защото когато следим всеки месец минусите, виждаме, че разбираш и прилагаш нещата, които получаваш като нови знания и умения. Така сравнително бързо разбираме дали прогресираш и можем да реагираме, ако се налага.

8. Почти 24/7 подкрепа, мотивация и отговори на всички твои въпроси лично от мен, Георги.

Моята роля е да осигуря няколко много важни елемента, които да подпомогнат твоята промяна:

 • Подкрепа – понякога дори вкъщи не получаваме такава, когато искаме да променим нещо в себе си; 
 • Отговорност – знаем, че когато има човек, пред когото да сме поели отговорност да спазваме тренировъчния и хранителния си режим, ние сме много по-сериозни;
 • Мотивация – в живота има и трудни моменти, моменти на емоционален дискомфорт. Викаме им „дупки“. Много по-лесно е да има с кого да ги обсъдим, за да презаредим батериите и възможно най-бързо да се върнем към действията, които ни придвижват напред.
 • Информация – да отговарям на всички твои въпроси – от понеделник до неделя, от 09:00 до 21:00. 

Попитах Силвия кое е нещото, което ѝ е помогнало най-много да постигне впечатляващи резултати? „Подкрепата на моя съпруг и разбира се, на Жорката. Той през цялото време и за всичко е до нас.“


Тази програма не е за всеки и за мен е важно да преценя, дали тази програма е подходяща за теб, защото целта не е да платиш едни пари. Единственото, което ме мотивира да се работя с хората са техните резултатите. Тези хора са ми се доверили и това доверие е нещо, което не мога да пренебрегна. Затова предпочитам да се запознаем и да поговорим по телефона и ако преценя, че програмата не е подходяща за теб – да те помоля да похарчиш парите си за нещо друго.  

Искам да работя с хора, които са мотивирани, с които си пасваме, с които се разбираме и които ще дадат максимума от себе си. Както вече разбра – не ти обещавам, че ще бъде лесно. Обещавам ти, че ще си заслужава! 

Искам да участвам!


Цената за програмата е 1120 лв. като са предвидени опции за разсрочено плащане. Не зная дали цена от 3,06 лв. на ден ще бъде достатъчно мотивираща за повечето хора да бъдат отдадени и последователни в продължение на една година, за да могат да се променят наистина. Просто искам да тази програма да е достъпна за тези, които настина са решили, че искат да променят живота си и да станат нови хора.  


По-горе споменах, че има възможност за разсрочено плащане. Условията са следните:

 • Две вноски по 600 лв. Първата – преди началото на Програмата. Втората – след 4-тия месец. 
 • Три вноски по 433 лв. Първата – преди началото на Програмата. Втората – след 3-я месец. Третата– след 6-тия месец. 

Разбира се, ако не постигаш резултати и не си доволен от инвестицията в здравето си, ще ти върна 100% от парите, които вече си заплатил за програмата. Условията са следните:  

 • Да си прекарала в програмата поне 3 месеца.
 • В тези 3 месеца си попълнила поне 50% от дневните си анкети. 
 • В анкетите си спазвала поне 75% от препоръките за хранене.
 • Броят на тренировките, които си направила, е поне 3 седмично и този бой съответства на попълненото от теб в ежедневните анкети!

Ако въпреки това не постигаш обективни резултати, мерките и килограмите ти не се променят в желаната посока, ще ти преведа обратно цялата сума, която съм получил от теб без да задавам каквито и да е въпроси. 

Ако решиш да се включиш в програмата, моля те, попълни името и телефонния си номер във формичката и очаквай моето обаждане! Ако ти е по-лесно, направо ме потърси на 0889974781. Ще се радвам да отговоря на всички твои въпроси! 🙏 


Така изглеждаха мерките на Теодор 6 месеца след началото на програмата:

 • МИНУС 13.5 килограма – от 101.5 на 88.
 • МИНУС 17 сантиметра – от талията.
 • МИНУС 19 сантиметра – от корема.
 • МИНУС 9 сантиметра – от задника.

П.П. 365 дни след началото на програмата: 


Какво показват сантиметрите при Моника 6 месеца след началото?

 • МИНУС 4.5 килограма – от 77.3 на 72.8.
 • МИНУС 5.5 сантиметра – от талията.
 • МИНУС 11 сантиметра – от корема.
 • МИНУС 6.5 сантиметра – от дупето.

Ето как изглеждат нещата при Мира 365 дни след началото на програмата:

 • МИНУС 21 килограма – от 82.1 на 61.2.
 • МИНУС 14 сантиметра – от талията.
 • МИНУС 21 сантиметра – от корема.
 • МИНУС 17 сантиметра – от дупето.
 • МИНУС 15 сантиметра – от бедрата.

Искам да участвам!